Během pandemie a uzavření restaurací byli i ti, kteří se za normální situace stravovali venku, nuceni k tomu jíst doma. Tím začali sami trávit i více času v kuchyni. Toto přetrvává až doteď, kdy se vše vrací do normálu.

S nárůstem času stráveného v kuchyni se zvedl zájem o spotřebiče, kvalitní potraviny nebo třeba o kurzy vaření. Čechům se zkrátka domácí vaření a stravování zalíbilo a nehodlají se ho vzdát ani teď. Koronavirová krize pozměnila také hodnoty většiny Čechů. Prvním příčkám nyní dominují kvalita, zdraví a soukromí, proto čím dál více lidí vaří zdravé recepty z domácích či kvalitních surovin. No a léto je pro kuchaře báječným ročním obdobím, protože nabízí nejširší škálu sezónních surovin. Zkuste lehká jídla, saláty, osvěžující nápoje, syrové potraviny, zmrzliny, koktejly anebo grilujte! Vyzkoušet můžete třeba…

 

Lehký salát s grilovaným sýrem halloumi

Budete potřebovat:

200 g salátové směsi, 250 g barevných cherry rajčátek, 1 ks papriky a další zeleninu, kterou máte rádi a 250 g sýra halloumi.

Na dresink:

3 lžíce extra panenského olivového oleje, 6 lžic čerstvé vymačkané šťávy z citronu, 2 lžíce medu, hrst čerstvé máty a hrubozrnnou sůl.

Postup:

1. Připravte si dresink smícháním všech uvedených ingrediencí, nakonec přidejte jemně nasekanou mátu. Do velké salátové mísy dejte směs salátových listů, rajčata a papriku.

2. Sýr halloumi nakrájejte na asi 1 cm silné plátky. Ten pak na grilu nebo pánvi z obou stran dozlatova opečte.

3. Nyní můžete servírovat salát s grilovaným, ještě teplým sýrem halloumi. Vše zakápněte čerstvým mátovým dresinkem

 

Tematická strana PROSTĚJOVSKO a GASTRO vychází jako součást tištěného vydání