Příjemné změny čekají v těchto dnech obyvatele Bílovic-Lutotína. A také návštěvníky obce. Zdejší obecní úřad informoval, že získal dotaci na opravu zastávek, které se nachází nad obcí. Zastávka směrem do Prostějova, která už se nachází v přeci jen poněkud zašlém stavu, se dočká nejen nového kabátu.

„Nad Lutotínem na silnici mezi Kostelcem na Hané a Hluchovem budeme stavět nové zastávky. Dostali jsme na ně peníze z kraje,“ prozradil Večerníku starosta obce Miroslav Hochvald. Cestující už nebudou muset na úpravy čekat dlouho. „Teď jsme to vysoutěžili, takže si myslím, že v září budeme moci začít stavět,“ prozradil starosta.

Komfortnější nebude jen čekání na autobus, ale také průjezd Bílovicemi. Ty jsou v posledních měsících dějištěm stavby kanalizace, s čímž souvisí také značně rozvrtané komunikace. Časté pak byly také částečné uzavírky silnic. Již vrzy se ale situace změní. „Máme zasypávat silnici, která je původní a ještě do konce měsíce budou probíhat další práce. První víkend v září máme hody, tak ať to zde máme poklizené,“ říká starosta obce s úsměvem. I tato pro obec jedna z největších investic za poslední roky tak skončí úspěšně.