„Je to skutečný život, nebo je to jen fantazie?“ ptá se na začátku slavné Bohemian Rhapsody zpěvák Freddy Mercury. Ples Plumlovských nadšenců už řadu let spojuje obojí: klasický bál je totiž okořeněný o vystoupení členů i členek věhlasného spolku založených na jejich kreativitě, vtipu i fantazii. Nesmírně populární Žárovice Rhapsody uplynulou sobotu napsala svůj třináctý díl, který si nemohl nechat ujít ani frontman legendární kapely Queen a s ním i PROSTĚJOVSKÝ Večerník.

Jak už jsme loni avizovali, letos poprvé ve své historii se musel ples obejít bez Čiperných babiček, jimž každoročně patřil první výstup. Tentokrát je nahradilo předtančení v latinskoamerických rytmech v podání Karla Vlacha a jeho partnerky.

Jako druzí vystoupili spolkoví muži. Obdobně jako v minulosti i tentokrát byste v jejich představení silnější dávku testosteronu hledali marně. Na parket totiž vyběhla družina rozdováděných roztleskávaček, která by do varu jistě dostala i vyprodanou halu při zápase basketbalové NBA. „Letos bylo na vystoupení vidět, že kluci opravdu poctivě nacvičovali. Je to ale trošku nespravedlivé: chlapy se převlečou za ženské a mají polovinu úspěchu u publika zajištěno. Děvčata to mají těžší, opačně to totiž tak dobře nefunguje,“ poznamenala jedna z divaček.
Půlnoc i tentokrát patřila Veselým kravičkám, které v minulosti předváděly skutečně propracovaná epická vystoupení. V posledních letech se pak spíše přiklonily k více tanečním číslům. V sobotu propojily obojí, když ukázaly, jak jde spojit hudbu kapely Queen s domácím úklidem. Součástí jejich stáda se pak nově stal i jeden „bejk“, jímž nemohl být nikdo jiný než reinkarnovaný Freddy Mercury.
Všem tanečníkům i tentokrát hrála více než osvědčená kapela Black Rose, při jejichž písních se taneční parket zaplnil opravdu velmi rychle. Velký zájem byl také o lístky do tomboly, v níž se sešlo hodně přes dvě stovky často velmi hodnotných cen včetně chytrých hodinek, sekačky na trávu, lístků na koncert skupiny Kryštof, selete či spousty kvalitního alkoholu.
„Vystoupení byla moc fajn, líbila se mi o něco více jako ta loňská. Jako každý rok bylo dobré občerstvení i hudba. Jen jsme si letos s partnerem zatancovali méně než loni. Potkali jsme tu totiž tolik známých, které jsme dlouho neviděli. Než jsme probrali, co všechno se událo, byl najednou konec,“ zhodnotila jedna z přítomných.
Kulturák v Žárovicích na dlouhou dobu neosiří. Už nadcházející sobotu se v něm bude konat Rockový bál, na němž vystoupí kapely Kapriola, Nightwish a Metallica revival a samozřejmě také Quercus.