Pořádnou porci bodů programu jednání mají před sebou prostějovští radní, kteří se v úterý sejdou k další schůzi Rady statutárního města Prostějova. Kromě více než šesti desítek bodů se budou konšelé zabývat také analýzou veřejného pořádku a jeho statistikami za rok 2021, které předložil ředitel Městské policie Prostějov Libor Šebestík.

„Dále budeme jednat o zřizovacích listinách jednotek dobrovolných hasičů v Prostějově, o zřízení pracovní skupiny pro udělení Cen města Prostějova za loňský rok a jako vždy se budeme také zabývat dotacemi a veřejnými zakázkami. Na programu máme také projednání udělení dotací sportovním klubům, mnohé školské záležitosti a diskutovat budeme i o doporučeních ze strany komise pro životní prostředí,“ nastínil primátor Prostějova František Jura (ANO).

Radní mají v úterý na programu také několik majetkoprávních záležitostí. „Půjde například o schválení plánu oprav chodníků v Prostějově, jednat budeme o cenách za pronájem urnových míst v kolumbáriích na hřbitovech nebo se budeme rovněž zabývat navýšením paušálních a jednotkových cen komunálních služeb o inflaci za rok 2021. Jednat budeme také o pronájmech nebytových prostor, bytů či pozemků,“ dodal první náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Večerník v příštím čísle přinese podrobné informace o výsledcích jednání prostějovských radních.

 

 

 

 

 

IR