Tenhle borec se z vězení jen tak nedostane. A když ho nakonec propustí, bude to mít na svobodě hodně těžké. Třicetiletý Tomáš Capay kdysi na jeden z prostějovských domů vysprejoval svoji vlastní přezdívku Capadona doplněnou o symbol královské koruny. Jestli však tento mladý muž v něčem skutečně někdy vynikal, pak to kromě fetování bylo dělání nesmyslných průserů. Zatím největší blbost svého života udělal první únorový pátek, když s pistolí v ruce přepadl poštu v Dobromilicích. Na útěku pak ještě zřejmě stihl zapálit dům v Doloplazech. Policisté jej dopadli velice rychle, když se schovával u přítelkyně. Nyní ve vazbě čeká na soud.

 

Dlouholetý feťák a odsouzený dealer Tomáš Capay se v minulosti už nadělal hodně hloupostí. Tou největší bylo, když předminulý pátek 4. února s maketou pistole vyrazil pěšky do Dobromilic, kde přepadl poštu. Opakovaně jej však zachytily kamery, z jejichž záznamů jej policisté bezpečně poznali. Během útěku však Capay zřejmě stihl zapálit půdu domu v Doloplazech, kde se chtěl usušit a ohřát. Následující neděli si pro něj policisté přijeli do bytu jeho přítelkyně. Ve středu 9. února pak putoval do vazby. Nyní mu hrozí vysoký trest.

Třicetiletý Tomáš Capay je poměrně urostlý mladý muž, jemuž drogy už mnohokrát zatemnily mozek. Možná je to pózer, ale žádný velký drsňák to určitě není. O tom svědčí fakt, že si při svém extempore na poště v Dobromilicích počínal dosti amatérsky. Při výslechu se pak policistům ke všemu doznal a uplynulou středu putoval do vazby.

Prověřováním případu se zjistilo, že pracovnice pošty vydala pachateli z obavy o svůj život finanční hotovost čtyřiatřicet tisíc korun a losy v hodnotě jednoho tisíce korun. Po přepadení pachatel při útěku okradl ženu o jízdní kolo, které bylo později nalezeno u místní pily v Dobromilicích. Dál pak pokračoval pěšky a cestou se zbavoval svých oděvních svršků. V potoce byla policejními potápěči nalezena odhozená maketa střelné zbraně. Při útěku také skryl v terénu v blízkosti potoka ukradené peníze včetně losů, kde byly ještě ten den policisty nalezeny,“ popsala dosti podrobně okolnosti případu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

 

Nadělal škodu za statisíce

Podle hned několika zdrojů to měl být právě Tomáš Capay, kdo zapálil půdu rodinného domu v Doloplazech, které sousedí s Dobromilicemi. Právě do této obce se lupič vydal na ukradeném kole. V jednom domě se chtěl nejen skrýt před policisty, ale pravděpodobně i ohřát. Přestože se mu útěk nakonec zdařil, díky identifikaci z kamerových záznamů si pro něj policisté nakonec došli do bytu jeho přítelkyně Michaely T.

 

Zničený život

Nyní mu hrozí až deset let vězení. U soudu to přitom rozhodně nebude jeho premiéra. Tomáš Capay je přímo ukázkovým příkladem mladého člověka z Prostějova, jemuž zcela zničil život pervitin. Už na střední škole se motal kolem Ilie Sisova a jeho party, která po Prostějově vykradla, co se dalo. Na rozdíl od jiných se mu však vězení dlouho vyhýbalo. Odsouzen k nepodmíněnému trestu byl až před čtyřmi lety. Konkrétně za mříže putoval na 38 měsíců za prodej drog a vandalství, když svými nápisy počmáral zhruba 15 domů po celém Prostějově. Tehdy působil dosti pokorně a zdálo se, že je připravený za svým minulým životem udělat tlustou čáru.

To se mu však absolutně nepodařilo. Naopak po propuštění z vězení své předchozí činy dokázal ještě překonat. Nyní tedy bude opět pykat. A je jisté, že ani po propuštění na svobodu to vzhledem k rozsahu způsobené škody nebude mít vůbec jednoduché...