Umí útok, umí obranu. V hokeji to zase až tak časté není, zvláště ne v profesionálním. Přesto měl Prostějov hned několik hráčů, u kterých se na tuto skutečnost mohl spolehnout. Ano, měl.

Stačí se podívat na uplynulou sezónu. Pravidelně se nedostávalo obránců. A tak zatímco dva roky zpátky zaskakoval třeba Jiří Vykoukal, tentokrát Vykoukala nebylo. A tak museli pomoci útočníci. Nejprve Adam Havlík, který už byl podepsán s tím, že bude obráncem. Následně se připojil také Jakub Babka a s ním i Lukáš Motloch. Prostějov se mohl jako jeden z mála prvoligových týmů pochlubit tím, že má řadu hráčů, kteří dokáží na velice podobné úrovni hrát jak obránce, tak útočníka. Například u Babky dokonce nebylo poznat, čím byl dříve a čemu se více věnoval.

Jenže nyní krátce po konci sezóny je vše jinak. Prostějov postupně o univerzály přišel. Motloch odešel do zahraničí, Babka do extraligy. A nyní je pryč i poslední takový hráč Adam Havlík. Jeho přínos byl velký. A ač vesměs hrál útočníka (nebo možná proto), nebál se útočit ani jako obránce. Byl zkrátka prospěšný ve všech částech hřiště.

Tito hráči budou Jestřábům hodně chybět. Pokud se nepostarají, aby byl do příštího ročníku počet beků dostatečný.