Skladatel a zpěvák Richard Pachman společně s herečkou a zpěvačkou Ditou Hořínkovou poprvé představí v Prostějově „Příběh Ježíše – Pašijový koncert“, a to již tuto středu 13. dubna od 18:00 hodin v Husově sboru v Demelově ulici. Představení inspirované příběhem Krista od jeho příchodu do Jeruzaléma až po ukřižování a zmrtvýchvstání připomíná křesťanskou tradici Velikonoc.

„Po mém scénickém oratoriu Mistr Jan Hus je Pašijový koncert se zpracováním příběhu posledních dnů Ježíše Krista dalším duchovním projektem, který může inspirovat posluchače k zamyšlení nad současným světem, nad nerovnováhou duchovna a materiálna a především k návratu k tradicím,” dodává autor. „Prostějovský velikonoční koncert je částečně pořádán jako náhrada našim milým prostějovským příznivcům za loňský nerealizovaný adventní koncert, kdy nás velmi mrzelo, že se setkání nemohlo uskutečnit.”

Premiéra velkého nastudování Pašijí, ve které vystoupili Dita Hořínková, Martina Kociánová, Richard Pachman a Andrej Beneš, Akademický sbor Žerotín, Moravská filharmonie Olomouc se uskutečnila v březnu 2016 v Olomouci, ve stejném roce vyšlo i dvojalbum Pašije/The Passion se záznamem premiéry. V roce 2021 vyšla na Supraphonline k Velikonocům kompletně remasterovaná verze nahrávky. Komorní Pašijový koncert obsahuje rovněž skladby z premiérového nastudování Pašijí. Výtěžek z akce bude věnován Dětskému centru Chocerady.

Vstupenky zakoupíte v síti Ticketstream a na místě v den konání akce, jednotné vstupné 250,-Kč. Další info najdete na www.richardpachman.cz, www.youtube.com/pachmanrichard www.facebook.com/richardpachman.