Při nepovedeném jaru fotbalistů 1.SK Prostějov se začalo hovořit o mnoha věcech. O úzkém kádru, o jeho nepovedeném doplnění, o řadě zraněních a zdravotních problémech, které tým provázely. Také však o návratu kouče, který Prostějov sezónu a půl mezi lety 2019 a 2021 vedl – Pavla Šustra. Šustr po svém odchodu z Prostějova působil v ligové slovenské Senici. Ta se však dostala do finančních problémů. Záhy po sezóně se tak kádr rozpadl. A spekulace sílily. Vrátí se sedmačtyřicetiletý kouč na Hanou?

O této možnosti se hovořilo už někdy v březnu. Později Pavel Šustr Večerníku odmítl, že by vedl s vedením Prostějova jednání. „I po mém konci na Hané však jsme v kontaktu,“ sdělil dále Večerníku. Potvrdil rovněž, že po konci na Slovensku se vrací zpět na Moravu. Nyní s informací o budoucím přesunu Pavla Šustra do Prostějova přišel deník Sport. Ve čtvrtek odpoledne informaci zveřejnil. Nicméně, podobně jako Večerníku, ani deníku Sport představitelé 1.SK Prostějov tento krok dosud nepotvrdili.

Pavel Šustr působil v Prostějově necelé dvě sezóny. Přivedl si mnoho hráčů, vesměs mladých plejerů okolo dvaceti let. V první sezóně na Hané, kdy přebral tým po Oldřichu Machalovi, se mu podařilo zachránit soutěž. V dalším ročníku pak přispěl k zisku skvělého třetího místa. Záhy po posledním utkání sezóny s Blanskem zamířil do nového působiště v Senici.