Další fotbalový víkend přinesl řadu zajímavých klání i výkonů od nejnižší třídy přes všechny krajské soutěže, ale také se nevyvaroval různým problémům. Litovel ke svému zápasu na půdu v Brodku u Přerova vůbec neodcestovala. V C skupině I.B třídy se zase nedohrál zápas v Libině, který hosté za stavu 16:0 skrečovali a nepostavili ani jedenáctku hráčů. Podobný průběh měl i duel v Kostelci, kde místní rezerva hrála v neděli proti Želči a soupeř přijel pouze v sedmi lidech. Za stavu 8:0 se tak utkání po 37 minutách ukončilo.

Počet mužstev je rok od roku nižší, očividně ale i tak je nadále hráčů velký nedostatek. Minimálně tedy v některých týmech. Své o tom ví v Litovli, která podzimní část zakončila v klidném středu tabulky. Jaro je ale katastrofální a mužstvo se lepilo, jak jen to šlo. V neděli už ani to nepomohlo a klub tak na zápas krajského přeboru nedorazil. Kontumace a pokuta 20 tisíc tak na sebe nenechala dlouho čekat.

Podobný osud s tím, že se alespoň část zápasu odehrála potkal i další dva celky v rámci tohoto kola. Do Libiny, vedoucího celku C skupiny I.B třídy dorazily Vikýřovice jen s deseti hráči a domácí si dělali co chtěli. Utkání se nakonec ani nedohrálo a za stavu 16:0 bylo přerušeno už po necelé půl hodině druhé půle. Sumář krajského fotbalového stavu. Drtivá porážka ponechána a navrch pokuta 10 tisíc.

A podobný případ zažil i okresní fotbalový svaz v Prostějově. Kdy Želeč dorazila na půdu Kostelce pouze v sedmi hráčích a po 37 minutách hry bylo utkání za stavu 8:0 předčasně ukončeno. I zde se dá očekávat, že výsledek potvrdí okresní komise a k tomu přijde i pokuta pro hosty. Rozhodnutí však zatím ještě nepadlo.