Porážka v Pardubicích a jen šest získaných bodů během prvních jedenácti kol znamenaly ukončení spolupráce mezi trenérem Miloslavem Machálkem a Zbrojovkou Brno. Před více než rokem vzbudil přestup prostějovského rodáka a tehdy kouče Líšně k místnímu rivalovi poprask. Zbrojovce pomohl k postupu do ligy, když se mu podařilo mužstvo zvednout, v nejvyšší soutěži už to však tolik mužstvu neklapalo. A protože se Zbrojovka krčí na předposledním místě tabulky F:L, vedení se rozhodlo reagovat. Mužstvo nyní vede asistent Richard Dostálek.

„Na základě dosavadních výsledků jsme se rozhodli pro změnu na pozici hlavního trenéra. Chtěl bych poděkovat Milošovi za odvedenou práci, výrazně nám pomohl k návratu do nejvyšší soutěže,“ uvedl sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár v oficiálním klubovém prohlášení.

Miloslav Machálek měl velký podíl na návratu Brna mezi fotbalovou elitu. Mužstvu se loňský start druhé nejvyšší soutěže nevydařil a přivedl právě trenéra Machálka, který vystřídal současného trenéra 1.SK Prostějov Pavla Šustra. Ten dokázal celek nastartovat a Zbrojovku dovedl až na konečné druhé místo, což znamenalo přímý postup do nejvyšší soutěže. Start do nejvyšší soutěže už se však Brnu pod jeho vedením tolik nevydařil. Po jedenácti kolech bylo s bilancí jediné výhry a tří remíz předposlední v tabulce o pouhé skóre před Opavou a reálně mu zase hrozí návrat do druhé ligy. Vaz kouči zlomily především poslední dvě porážky od Českých Budějovic a Pardubic.

Kvůli trénování ve Zbrojovce opustil Machálek své civilní zaměstnání, které předtím kloubil s poloprofesionální smlouvou v Líšni. Tohoto rozhodnutí však ani nyní podle svých slov nelituje. O tom, zda bude pokračovat v trenérské kariéře, zatím rozhodnuto nemá.