Hodně těžký konec starého i začátek nového roku čekal tentokrát prostějovské Jestřáby. Ti nejdříve 30. prosince nastoupili proti Porubě, jednomu z nejsilnějších týmů soutěže. A jen o týden později je čeká sám lídr Chance ligy, ve středu totiž Prostějov změří síly s Jihlavou.

Co může Jestřáby čekat? Především soupeř, který se dokázal dobře vzpamatovat z loňské sezóny. Mnozí fanoušci si jistě vzpomenou, že právě jihlavská Dukla byla s Prostějovem ve skupině o předkolo play-off. A stejně jako Hanáci do něj nepostoupila. Letošek je ale úplně o něčem jiném. Tým prošel menším otřesem a ejhle, opět patří k nejlepším v soutěži. Jihlava má navíc nyní dobrou formu, z posledních pěti utkání čtyři vyhrála. Naposledy však v divokém zápase padla 5:7 s Kladnem.

Zajímavostí je, že přes mnohé změny zůstalo na Vysočině mnoho tradičních opor. Mezi ně se počítá třeba veterán Josef Skořepa a další matador Tomáš Čachotský, v sestavě nechybí ani Tomášové Jiránek a Harkabus, dokonce ani Matěj Pekr, což jsou všechno tahouni týmu a dlouhodobě jihlavští hráči. Bodování však vedou Jiří Fronk a v Prostějově dobře známý Jakub Illéš. Velkou zbraní Jihlavy je, že si body rozdělují hráči velmi rovnoměrně, soupeřovou obranou dokáží prorazit všechny pětky. Dokáží i přesto Jestřábi kvalitě Dukly vzdorovat?

To zjistíme brzy, utkání totiž začíná už tuto středu 6. ledna od 17.00 hodin a odehraje se na ledě Víceúčelové haly-zimního stadionu. Přítomnost diváků nebude povolená, duel lze sledovat na streamu na www.hokejka.cz.