O život šlo uprostřed minulého týdne v Krasické ulici. Mladá žena po vystoupení z autobusu myslela bůhví na co, bez rozhlédnutí přecházela silnici, ale vstoupila do jízdy přímo osobnímu vozidlu! Srážce řidič nemohl zabránit, pro ženu přijela sanitka a zraněnou ji odvezla do nemocnice.

 

„Ve čtvrtek 7. ledna před osmou hodinou ranní jel pětapadesátiletý řidič s automobilem Chevrolet kolem linkového autobusu stojícího v zastávce v Krasické ulici v Prostějově. Z autobusu vystoupila dvaatřicetiletá žena, která bez ujištění o situaci hodlala přejít komunikaci, na kterou však vstoupila zpoza autobusu přímo před projíždějící automobil. Řidič tak již neměl šanci střetu zabránit a ženu přední částí vozidla porazil.

Při střetu žena utrpěla zranění, se kterým byla převezena do prostějovské nemocnice,“ informoval František Kořínek, tiskový mluvčí Policie ČR, územního odboru Prostějov. Alkohol u řidiče i chodkyně policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. „Uvedená situace je velice nebezpečná a z pohledu řidiče se jí prakticky nedá zabránit. Většinou se jí dopouštějí děti, ale jak se ve čtvrtek v Prostějově ukázalo, ani dospělí se nechovají vždy úplně obezřetně. Pro chodce při ní může jít i o život a je v každém případě ten ohroženější, proto by se měl vždy před vstupem do vozovky přesvědčit, že je tento krok bezpečný. Na druhou stranu by řidič měl vždy při objíždění autobusu v zastávce či u nějaké jiné překážky na komunikaci případnou neopatrnost chodců raději předvídat a zpomalit rychlost jízdy,“ připomíná mluvčí prostějovské policie František Kořínek.