Moc dlouho to tedy nevydrželo. Začátkem loňského října loňského roku byla po letech chátrání alespoň provizorně opravena cesta vedoucí kolem plumlovské přehrady. Neuplynulo ani pár měsíců a lidé již začínají upozorňovat na to, že se na ní opět objevují výtluky. Podle mínění mnohých se to dalo čekat...

I za nouzového stavu to lidi táhne ven do přírody, a tak se nelze divit, že jich i kolem plumlovské přehrady pravidelně korzuje nebývalé množství. Někteří z nich upozorňují na zhoršující se stav nedávno opravené cesty kolem hotelu Zlechov. „Ty obří díry, které tu byly, jsou sice už naštěstí pryč, ale silničáři je zalátali opravdu ledabyle. Navíc tudy projíždějí auta, která cestu opět ničí. Už se zde pomalu začínají tvořit další menší výtluky,“ napsal do redakce Večerníku jeden ze čtenářů.

Investoři oprav tímto zjištěním nebyli příliš překvapeni. „Cesta není v našem majetku, a tak nám šlo hlavně o zalepení těch největších děr, aby se tu nikdo z místních, kdo sem vyrazí na kole či na procházku, nezabil. Že se nejedná o pořádnou opravu, jsme upozorňovali od začátku,“ reagovala na tento podnět plumlovská starostka Gabriela Jančíková.

Rekonstrukce cesty přišla na celkem 250 000 korun, polovinu z této částky zaplatili majitelé hotelu Zlechov, o druhou se stejným dílem podělily obce Plumlov a Mostkovice.

Cesta je ve vlastnictví majitele okolních lesů Tomáše Balihara. Ten sice opravu povolil, již dříve se však nechal slyšet, že nic financovat nehodlá, neboť komunikaci využívá pouze k potřebám lesního hospodaření.