Na Prostějovsku už nezbývá mnoho obcí, kde by nebyla hotová kanalizace. A brzy z tohoto krátícího se seznamu vypadne také Ohrozim. Vesnice se totiž letos pustila do dlouho plánované výstavby představující největší investici za dlouhá léta. Právě s ní je spojena stavební aktivita zřejmá při příjezdu od Vícova, těsně pod Horkou.

„Je to zázemí firmy, která nám dělá kanalizaci,“ potvrdil starosta Ohrozimi Michal Lukeš. Někdejší pole se tak změnilo v odkladiště materiálu.

Stavba se už v obci rozběhla, nejde přitom rozhodně o nic malého. Tomu nasvědčuje i rozpočet okolo 75 milionů korun. Téměř 27 milionů by přitom mělo jít z rozpočtu nevelké obce. „Kanalizace se týká úplně celé obce. Cena se bude pohybovat kolem sedmdesáti milionů korun,“ upřesnil starosta.

Nadlouho se tak Ohrozim promění v jedno velké staveniště. „Stavět se bude do příštího roku, konec je plánovaný na červenec 2022,“ konstatoval Lukeš. Shodou okolností se teprve nedávno dostavěla kanalizace v sousedním Vícově. Plumlov zase tu svou chce letos postupně protáhnout do Žárovic a Hamer.