Rekonstrukce Vrahovické ulice má za sebou první týden. Oprava kanalizace, která si zatím vyžádala dílčí uzavírky pravého jízdního pruhu ve směru od křižovatky s Tovární ulicí po kostel v Majakovského ulici, se po týdenním odkladu vyvíjí zdárně.

„Oprava kanalizační sítě probíhá po částech ve zhruba dvacetimetrových vzdálenostech. Vždy je uzavřen jen jeden opravovaný úsek Vrahovické ulice, takže řidiči musí dávat pozor na vozidla projíždějící v protisměru a dát jim přednost. Prozatím se netvoří žádné kolony a během uplynulého týdne jsme nezaznamenali jedinou stížnost či negativní ohlas,“ shrnula pro Večerník Alena Rašková (ČSSD), náměstkyně prostějovského primátora, v jejíž gesci je doprava.

Celková uzavírka Vrahovické ulice má nastat až příští pondělí 15. března, kdy se do asfaltového povrchu mají zakousnout už frézy a bagry. Otázkou ale je, zda tento termín bude přesný, když práce na opravách kanalizace začaly s týdenním zpožděním. „Firma nás ujistila, že časové manko dožene, takže osobně předpokládám, že celková uzavírka Vrahovické ulice začne skutečně přesně v polovině března,“ věří Rašková. Hlavní zátěž pro dopravu nejen v této příměstské části Prostějova tedy teprve přijde.

Večerník o tom bude obsáhle informovat v příštím čísle.