Chvíle plné dojemných emocí byly k vidění při úterním loučení Jana Nagyho s prostějovskými zastupiteli. Jak Večerník jako první a s předstihem informoval, dlouholetý ředitel Městské policie Prostějov končí po bezmála jednadvaceti letech ve své funkci a odchází do důchodu. Šestašedesátiletý Jan Nagy obdržel medaili od primátora a s velezkušeným policistům se vzápětí komunální politici rozloučili potleskem vestoje!

Poté, co Jan Nagy zastupitelům přednesl zprávu o činnosti Městské policie Prostějov za rok 2020 (čtěte na jiném místě strany), si vzal slovo primátor Prostějova František Jura. „Všichni už asi víte, že Jan Nagy se rozhodl odejít do důchodu. Přiznám se, že jsem byl jeho vlastním rozhodnutím překvapený. Jeho důvodům ale samozřejmě rozumím a vnímám je. Ohledně činnosti městské policie jsme spolu na schůzkách debatovali každý týden a na té poslední mi Honza říkal, že přestože není Prostějovák, tak posledních jednadvacet let se Prostějovanem být cítí a uvažuje už jako občan našeho města. Za jeho slova jsem hrozně moc rád. Mám za to, a doufám, že nehovořím jen za sebe, ale za všechny zastupitele, že Janu Nagymu se sluší poděkovat. Pod jeho vedením se podařilo u městské policie udělat spoustu výborné práce,“ pronesl směrem k odcházejícímu šéfovi strážníků František Jura (ANO 2011), primátor Statutárního města Prostějov

„Naši spolupráci musím hodnotit jako vynikající. Ano, měli jsme nějaké rozpory, tak to prostě v životě chodí, ale dokázali jsme je společně řešit. Honzo, upřímně ti děkuji za tvoji jednadvacet let trvající práci u městské policie a pro celý Prostějov. Jsi vynikající četník a já si tě velice vážím,“ přidal dojatým hlasem Jura.

A vzápětí předal Janu Nagymu medaili primátora, přičemž odcházejícímu veliteli Městské policie Prostějov tleskali všichni zastupitelé bez výjimky vestoje! „Nikdy nezapomenu na ta dlouhá léta strávená zde v Prostějově. A děkuji panu primátorovi i vám všem členům zastupitelstva za vynikající spolupráci,“ uzavřel slavnostní část úterního jednání vrcholného orgánu města Jan Nagy.