Že je v posledních dnech mnohdy i dvacet stupňů nad nulou? Nenechte se zmást tím, že už je skutečně jaro! Pohled na silnice v prostějovském regionu dával minulý týden za pravdu těm, kteří varují před vytrvalostí Paní zimy... Na zasněžených komunikacích se opět havarovalo, své by o tom mohl vyprávět například mladík za volantem Renaultu, který skončil převrácený vedle silnice. Po smyku na sněhu...

„Ve středu sedmého dubna řídil jednadvacetiletý muž osobní automobil Renault mezi obcemi Runářov a Konice. V levotočivé zatáčce před Konicí nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, dostal s vozidlem smyk a vyjel vpravo mimo komunikaci. Při tom vozidlo narazilo do ocelových svodidel a následně se převrátilo na pravý bok. Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 55 tisíc korun,“ popsal František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Jeho přestupek vyřešili na místě uložením pokuty.

Policisté v této souvislosti varují, že pro řidiče zimní období ještě neskončilo. „Přestože jsme v nedávných dnech zažili již i velice teplé dny, je třeba si uvědomit, že se zimní podmínky na silnicích mohou kdykoli vrátit. Kromě středečního příkladu z Konicka můžeme uvést také čtvrteční ranní příklad z Protivanovska. Přijali jsme několik oznámení o zhoršené sjízdnosti komunikací u Malého Hradiska a Otinovsi. Dopravní nehody nám hlášeny nebyly, ale mezi Oklukami a Malým Hradiskem došlo na několika místech k úplnému zastavení provozu. Motoristé by měli stále dbát zvýšené opatrnosti a také zatím ještě počkat s přezutím automobilů na letní pneumatiky,“ apeluje na řidiče policejní mluvčí.