Soutěžní utkání teď přicházejí pro eskáčko v rychlém sledu. V minulých dvou týdnech sehráli prostějovští fotbalisté hned čtyři zápasy Fortuna:Národní ligy, načež nyní přichází jisté uklidnění. V tomto týdnu totiž změří svěřenci trenéra Šustra „pouze“ s jedním soupeřem, a sice s Chrudimí.

Jestliže padlo slovo uklidnění, neplatí to tak docela. Tým z východních Čech je totiž pro eskáčko přímým konkurentem v boji o přední příčky druholigové tabulky. Zatímco předloni byla třináctá a loni desátá, v nynějším období poznamenaném pandemií koronaviru se jí nadmíru daří a v této sezóně se trvale pohybuje kolem čtvrtého až šestého místa. V prvních čtyřech jarních zápasech třikrát bodovala a například Vyšehrad rozcupovala dokonce poměrem 4:0.

Hodně k tomu, že se Chrudimi daří, přispívá její nejlepší střelec Ladislav Mužík. Ten je aktuálně i nejlepším střelcem soutěže, zaknihoval už deset vstřelených branek. Mezi hráči pak spolu s obráncem Dominikem Haškem a záložníkem Miroslavem Vernerem dostává na hřišti nejvíce prostoru. Chrudim před jarními koly příliš neposilovala. Dominik Hašek se stal z hostujícího hráče kmenovým, tým dále posílil Roman Čáp a šance dostává teprve sedmnáctiletý Petr Juliš, odchovanec klubu a bratr sparťanského kanonýra.

Jak konfrontace Prostějovanů s východočechy na domácí půdě dopadne? To zjistíme již tuto sobotu 24. dubna v areálu SCM Za Místním nádražím v Prostějově. Utkání začíná v 17.00 hodin a sledovat jej můžete prostřednictvím internetového streamu.