Velmi smutná a nečekaná zpráva přišla uplynulou sobotu ze Seloutek. Po krátké nemoci zemřel ve věku 62 let Alois Makovec. Co za úmrtím tohoto podnikatele a politika místního regionu stálo, zatím není přesně jisté. Nejvíce se však mluví o úmrtí spojeném s onemocněním covid-19...

 

Jeho jméno je až zbytečné v prostějovském regionu představovat. Už od 19. století platilo na Prostějovsku jednoznačné spojení rodiny Makovců s řeznickým řemeslem. Po totalitním převratu v roce 1948 o své vybudované jméno firma přišla. Po sametové revoluci se však rodinný podnik i velkou zásluhu pana Aloise dokázal znovu postavit na nohy, a právě letos slaví 30 let na trhu nejen po celém tuzemsku. Oslav výročí už se však bohužel nezúčastní...

Kromě práce v rodinném podniku věnoval Alois Makovec své úsilí obci Seloutky, kde při obecním úřadu zastával funkci zastupitele a byl předsedou kontrolního výboru.

 „O nečekaném úmrtí pana Makovce jsem se dozvěděl již včera a upřímně mě ta zpráva zasáhla. Co přesně za tím stálo, opravdu nevím. Mezi lidmi se mluví o covidu. Zda to však byla hlavní příčina, netuším,“ prozradil Večerníku starosta Určic Petr Kouřil, kde má už tuto středu 5. května proběhnout poslední rozloučení.

Zprávu o úmrtí připustil také starosta Seloutek, který nechtěl nastalou situaci z pochopitelných důvodů komentovat. „Ano, mohu potvrdit tuto velmi smutnou zprávu, dále bych se k tomu však nyní nechtěl vyjadřovat. Jedná se o rodinného příslušníka a žádné bližší informace tedy v současné chvíli nechci poskytovat i s ohledem na jeho nejbližší,“ prozradil zdrcený František Kaprál.