Hodně rychle se se druhým grandslamem sezóny rozloučil prostějovský tenista Jiří Veselý, který v souboji s nasazeným Karenem Chačanovem uhrál pouze šest gamů. Brzké vyřazení naopak odmítla Petra Kvitová, když odvrátila mečbol ve druhé sadě zápasu s belgickou kvalifikantkou Greetje Minnenovou.


Veselý v průběhu střetnutí zahrál jediné eso a od prvních okamžiků byl pod velkým tlakem. Celkově ztratil hned v šesti případech své podání a absolutně neměl šanci oplatit soupeři loňské vyřazení ve 2. kole. „Chybí mi zápasy, chybí mi turnaje. Nemám žádný rytmus. Zase se plácám v krizi a hledám cestu ven. Doufám, že to nebude trvat dlouho,“ posteskl si po zápase Veselý. „S Chačanovem to bylo z mé strany hrozné ve všech směrech. Od začátku do konce to bylo na jednu bránu,“ dodal nejlepší český tenista.
Nečekaně hodně práce měla Kvitová. S Minnenovou ztratila úvodní set ve zkrácené hře, ve druhé sadě dokonce za stavu 5:6 odvracela mečbol. Dokázala ale srovnat a v rozhodujícím dějství rozhozenou soupeřku deklasovala. „Nečekala jsem, že to bude tak těžké, ale někdy se to prostě přihodí. Dlouho jsem hledala vnitřní jistotu. Soupeřka mi nepomáhala, hrála bez chyb. Zlomilo se to až na konci druhého setu. Pak už bylo jen důležité udržet koncentraci,“ hodnotila utkání Kvitová, kterou ve 2. kole čeká Ruska Jelena Vesninová.
V českém derby zdolala hráčka ze stáje manažera Miroslava Černoška Kateřina Siniaková Marii Bouzkovo ve třech setech. 

French Open
MUŽI
Kvalifikace – 1. kolo: Kolář – Pellegrino (It.) 3:6, 4:6.
Dvouhra – 1. kolo: Veselý – Chačanov (23-Rusko) 1:6, 2:6, 3:6.
ŽENY
Kvalifikace – 1. kolo: Smitková – Baptisteová (USA) 4:6, 2:6.
Dvouhra – 1. kolo: Kvitová (11) - Minnenová (Belgie) 6:7, 7:6, 6:1;Siniaková – Buzková 6:0, 4:6, 6:2.