Ničivé plameny zachvátily v sobotu 3. července střechu budovy ve dvorním traktu Lidového domu na Vápenici v Prostějově. Stoupající černý dým z centra města pak pozorovali lidé z celého okolí. Hasiči dělali, co mohli, nicméně po likvidaci požáru byla škoda vyčíslena předběžně na dva miliony korun!

 

„Požár třetího podlaží a střechy budovy v Prostějově na ulici Vápenice likvidovaly tři jednotky.  Plameny zcela poničily krovní část i celé patro. Hasiči pak pokračovali v postupném dohašování a rozebírání. Střešní tašky po pádu poškodily vozidla a také jiné okolní stavby. Vše se nakonec naštěstí obešlo bez zranění osob a ani evakuace obyvatel žijících v okolí nebyla nutná,“ uvedl Zdeněk Hošák, tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Otázkou nyní pro hasiče i policejní vyšetřovatele je, co stojí za tak rozsáhlým požárem. „Příčinu teprve zjišťujeme, hmotná škoda podle předběžných odhadů činí dva miliony korun,“ vyjádřil se k této otázce mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.