Obklopuje nás zářící slunce, vůně léta, lehký vánek, nádherná příroda a společně s tím nás čeká prázdninová Proměna image. Jak je všem určitě dobře známo, v oblíbeném seriálu PRISTĚJOVSKÉHO Večerníku měníme nejen vizáž, ale pomáháme hlavně ke zdravému sebevědomí a novému náboji do života. Již šesté léto v pořadí pro vás připravujeme další díl, do něhož se opět přihlásilo několik desítek z vás. Vybírali jsme však pečlivě i z přihlášek, které přišly během roku, kdy se kvůli koronavirové pandemii žádná Proměna nekonala. Vítězkou se tentokrát stala Janka Dostálová, jejíž přihláška dorazila už 5. ledna.

Lístek do redakce zaslala dcera Renáta Dostálová, která zároveň přihlásila i sebe. Štěstí se ovšem usmálo na maminku. „Jsem moc šťastná, že se to podařilo. Byla jsem hodně překvapená, když jste mi po tak dlouhé době zavolala s tím, že maminka vyhrála prázdninovou Proměnu image. Máme všichni velkou radost,“ svěřila se Večerníku dcera prázdninové vítězky.

Janka Dostálová má 71 let, je vdova, má dvě děti, a to dceru a syna. Syna mohou naši čtenáři znát z útulku Voříšek, který mu patří. Paní Janka by prostřednictvím Proměny image chtěla zjistit, co jí sluší a jak se má upravovat. Důvod změny zněl v přihlášce jasně: „Chci být na svůj věk pěkná.“ A takové přání je pro náš tým rozkazem. Prázdninová vítězka tak bude opět v rukou profesionálů a kromě nové vizáže ji čeká příjemná atmosféra.

Jako první se společně vydáme do RV fashion, kde vybereme módní outfity, následně si zaskočíme pro originální brýle do Optiky Wagner, posléze se o krásu sympatické dámy postará Studio H, kde proběhne kosmetika a líčení, a poslední zastávkou bude Vlassalon, kde Jance Dostálové upraví účes. Samotný závěr pak patří odhalení nové image.

A jaké jsou pocity samotné vítězky? „Byla jsem v šoku, že jste mě vybrali, navíc mě, takovou starou ženskou,“ smála se Janka Dostálová. Z proměny však strach nemám, ničeho se nebojím, nikdy jsem se ničeho nebála, ba naopak se moc těším,“ vyjádřila se. Paní Janka nám vzápětí prozradila, jak o sebe pečuje. „Snažím se o sebe starat, používám pleťové vody a krémy, z líčení si maluji pouze obočí. Co se týče stylu oblékání, tak nosím jen kalhoty, šaty už pro mě nejsou, a k tomu nějakou halenku. Většinou je to tmavé oblečení. Nejraději mám černou, červenou, zelenou a šedou.“ Tým seriálu PROMĚNA IMAGE však Jance Dostálové ukáže, že černá není vždy úplně vhodnou barvou, protože stručně a jednoduše: černá není barva! Navíc není potřeba se za ni schovávat.

„Ve volném čase navštěvuji knihovnu, chodíme na procházky, vždy tak kolem pěti kilometrů, ať se udržuji v kondici. Ráda chodím na různé akce, povídám si s kamarádkami, jezdím na dovolené. Rovněž pracuji na zahrádce, ale to dělám nerada,“ usmála se paní Janka. „Ale hlavně se snažím žít pozitivně, nic si nepřipouštím, přišla jsem na to, že je potřeba brát všechno s humorem,“ uzavřela své představení letní vítězka.

 

Prázdninový díl seriálu PROMĚNA IMAGE od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku najdete v tištěném vydání, které je v prodeji od pondělí 30. srpna