Ve druhém semifinále Okresního poháru si na svém hřišti dokázala poradit Luká i s dalším účastníkem Přeboru OFS Prostějov. Po výhře nad Ptením zdolala ve čtvrtfinále Brodek u Konice, a to naprosto drtivým výsledkem.

I když výsledek vypadá, že šlo o jednoznačnou záležitost, na hřišti tomu tak nebylo. Ale fotbal se hraje na góly a ty zvládla dát pouze domácí družina. Stejně jako v loňském roce tak bude mít i v tom letošním ve finále zastoupení celek z „B“ skupiny třetí třídy. Podaří se Luké porazit i Dobromilice, nebo skončí stejně jako Kladky těsně pod vrcholem? To bude známo už ve středu 15. září, kdy je na programu vyvrcholení této soutěže.

FK Luká

Brodek u Konice

5:0 (3:0)

Branky: 21., 47. a 80. Jakub Pluháček, 38. a 43. Nátr. Rozhodčí: Vachutka – Kopecký, Kubalák. Žluté karty: 55. Vydržel – 66. Hloušek. Diváků: 82.

Sestava Luké: Burian – Spurný, Grulich, Motl, Kvapil, Vydržel, Nátr, Šincl, Muzikant, Jakub Pluháček, Jan Pluháček, Hlavinka, Szekulics, Jedlička, Oračko. Předseda: Petr Vydržel.

Sestava Brodku u Konice: Šmíd – Liška, K. Grepl, Blatner, Kalabis – Možný, P. Koudelka, Svoboda, Z. Koudelka – Kolář, Zemánek. Střídali: M. Grepl, Švancara. Trenér: Radovan Vičar.

Pohledem trenérů

Hodnocení zástupce FK Luká se nepodařilo získat.

Radovan Vičar – Brodek u Konice: „Výsledek neodpovídá tomu, co se na hřišti dělo. Znovu jsme jeli k soupeři ve značně obměněné sestavě, kdy nám stále chybí řada hráčů, ale úvod patřil nám. Kdybychom po dvaceti minutách vedli i o tři branky, nikdo by se nedivil. Jenže jsme šance nedali a domácí z ojedinělé šance trestali. To je uklidnilo a získali půdu pod nohama. V závěru poločasu se jim navíc podařilo přidat další dva slepené góly, které zřejmě rozhodly. Ani před druhým poločasem jsme však nic nevzdávali, obrovskou šanci jsme hned na startu druhé půle nedali a soupeř z brejku přidal čtvrtou branku. Až do konce se pak hrálo na polovině soupeře, ale branku přidala už jen Luká. Nás zradila hlavně koncovka, naopak domácí ukázali efektivitu.“