Přes dvě desítky dětí v doprovodu rodičů dorazily na letošní zápis do Tenisové školy TK Agrofert Prostějov v rámci projektu Hledáme nové vítěze Fed Cupu a Davis Cupu. Hodně štěstí jim přišla přímo do tenisového areálu popřát také olympijská vítězka ve čtyřhře Kateřina Siniaková. A Večerník byl u toho!

„Všem přeji, aby je tenis bavil. To je absolutní základ. Pokud budou mít ze hry radost, obětují mu vše. Především na tréninku, kde vše začíná. Vím to z vlastní zkušenosti. Sport má především přinášet radost, jedině tak přijdou výsledky,“ řekla dětem Siniaková. „Další nezbytnou podmínkou je zdraví. Takže všem přeji, aby se jim vyhýbala zranění,“ dodala tenistka.

Špičková hráčka si na mladé prostějovské tenisty udělala maximum času. Dlouho se všem podepisovala v průběhu autogramiády, s úplnými nováčky absolvovala zahajovací hodinu a se staršími si zatrénovala. „Děti byly šikovné, některé údery jsem ani nevrátila. Měly z našeho setkání radost, a proto mám i já dobrý pocit,“ uvedla Siniaková.

Zájem nejmenších o tenis potěšil pořadatele zápisu do Tenisové školy. Oproti předchozímu roku projevilo o atraktivní sport více dětí. „Loňský rok byl zvláštní, snad už je za námi. Novým členům našeho klubu kromě jiného přeji také trpělivost. V začátcích se bez ní neobejdete. Chvíli trvá, než míček letí směrem, kterým chcete. Sama jsem to zažila,“ poznamenala šéfka prostějovských tenisových projektů Petra Černošková.