Troufalí a agresivní. Při vykonávání hlídkové činnosti zaměřené na veřejný pořádek si v sobotu 9. října prostějovští strážníci povšimli dvou osob, které konzumovaly alkohol na zakázaném místě. Z jindy banálního případu se ale záhy vyklubalo něco mnohem horšího. Opilí mladíci obrátili svůj hněv na strážníky!

„Osoby navíc manipulovaly s kovovou mříží umístěnou na budově smíšeného zboží. Hlídka dvojici mužů vyzvala, aby ihned svého jednání zanechala,“ popsal počátek incidentu Petr Zapletal, tiskový mluvčí Městské policie Prostějov.

Jednalo se o pětatřicetiletého a dvaatřicetiletého muže. Po oslovení obrátila dvojice svůj hněv okamžitě na strážníky. „Začala je slovně vulgárními výrazy urážet a chovat se agresivně. Následně tak byli vyzváni jménem zákona k prokázání totožnosti a zanechání protizákonného jednání. Na místě byl schopen pouze mladší z dvojice předložit občanský průkaz. Staršího muže hlídka předvedla ke zjištění totožnosti na Policii ČR,“ pokračoval Zapletal.

Ke škodě na majetku nedošlo a mladší muž po poučení od strážníků z místa odešel. „Chování obou bylo oznámeno správnímu orgánu pro podezření z přestupku proti veřejnému pořádku a porušení obecně závazné vyhlášky města Prostějova,“ dodal tiskový mluvčí prostějovských strážníků.