Utkání Prostějova s Přerovem patří vždy ke šlágrům Chance ligy, jež s sebou přináší nezapomenutelné momenty. Není tak divu, že se zraky celé republiky vždy upínají na hanácké derby a čekají, s čím novým zase fanoušci přijdou. A příznivci Jestřábů si vždy něco připraví… Jednou přistálo na střídačce Přerova nafukovací prase, ve středečním kole přiletěla na led prasečí hlava.

Prostějov a Přerov, dvě hokejové bašty na Moravě, jejichž vzájemné souboje v první lize táhnou tisíce fanoušků. To ostatně platilo, i když oba kluby válčily ve 2. lize.  Rivalita mezi těmito dvěma celky panuje jak na ledě, tak přímo na tribunách. Poslední roky nejde jen o slovní nadávky, potyčky, ale i o jakousi recesi, jejímž jediným cílem je soupeře vydráždit.  Dalo by se říct, že v posledním zmíněném „bodují“ prostějovští fanoušci. V prosinci 2018 to bylo obří růžové nafukovací prase, které kolovalo po celém prostějovském stadionu a nakonec se dostalo až na přerovskou střídačku. To ve středečním zápase zašli fanoušci Jestřábů ještě dál.

Prasečí hlava s omotanou přerovskou šálou byla nejprve vystavena jako trofej u vstupu na zimní stadion. Byla opravdu nepřehlédnutelná, v oku totiž měla ještě zapíchnutý nůž... Pak zmizela a na řadu přišla až ve třetí třetině. Po třech odehraných minutách závěrečné části a za nepříznivého stavu pro Prostějov 2:4 přilétla před vhazováním na led. Jeden z prostějovských fanoušků ji totiž v přerušené hře hodil přes mantinel. Odklízení se ujal přerovský Roman Pšurný, který ji poslal za prostějovskou bránu, kde ji hbitě pořadatelé odklidili. Na tento moment hanáckého derby se ještě dlouho nezapomene.