To je šílené! Teď už asi nikdo nebude pochybovat o tom, že jsou radary na měření rychlosti v Prostějově více než potřebné. Ve městě zatím funguje jediný stacionární radar v Brněnské ulici a za měsíc provozu zaznamenal až nečekaně obrovské množství přestupků.

 

O tom, že mnozí řidiči projíždějí Prostějovem jako šílenci bez respektu k silničním předpisům, svědčí výsledky z prvního měsíce ostrého provozu stacionárního radaru na měření rychlosti v Brněnské ulici. „Spácháno bylo přes jednu tisícovku přestupků překročením nejvyšší dovolené rychlosti. Zatím je v provozu jedno měřené místo, ale předpokladem je, že do konce tohoto roku se bude rychlost měřit na více místech v Prostějově. Lokality včas upřesníme,“ sdělil Večerníku Libor Šebestík, ředitel Městské policie Prostějov.

„Přes jeden tisíc případů překročení rychlosti na jediném úseku ve městě, to jsem ani já nečekala. Tímto se ukazuje, že řidiči nad sebou opravdu potřebují pověstný bič. Už brzy budou v činnosti další radary ve městě a já věřím, že i ti nejzarytější odpůrci měření rychlosti uznají, že z hlediska zajištění bezpečnosti na silnicích jsou radary účinnou preventivní zbraní,“ zakroutila hlavou Alena Rašková, náměstkyně primátora pro dopravu v Prostějově.