Sérii tří prosincových zápasů venku otevřou prostějovské volejbalistky v sobotu 4. prosince od 15.00 hodin na půdě Přerova. Půjde o střetnutí 16. dějství tohoto ročníku ženské UNIQA extraligy proti papírově nejslabšímu soupeři.

Mnoho let se nestalo, aby některý z účastníků nejvyšší tuzemské soutěže tak výrazně zaostával za všemi ostatními celky. Letošní Zubřice však v takové roli outsiderek nechtěně jsou, když dosud sbíraly jen samé porážky, navíc jednoznačné. Proto nemají z patnácti odehraných zápasů na svém kontě ani bod při děsivém skóre setů 2:45. Třináctkrát totiž padly 0:3 a dvakrát podlehly 1:3.

Zrovna v Prostějově ale svěřenkyně Radima Vlčka měly 16. října v prvním vzájemném souboji hodně blízko k zisku hned dvou sad. Domácí kouč nechal na lavičce odpočívat některé opory a mladě složená základní sestava musela pracně otáčet úvodní i třetí dějství, než dospěla k očekávanému triumfu 3:0 (23, 15, 22).

„Přerov nesmíme podcenit, ačkoliv dosud nebodoval. Kdykoliv se může chytit a my rozhodně nechceme, aby se mu to povedlo právě proti nám. Navíc jsme naposledy prohráli s Královým Polem 0:3, což budeme chtít samozřejmě odčinit vítězstvím. Pokud možno jasným, bez větších problémů i ztraceného setu,“ načrtl hlavní trenér VK Miroslav Čada plánované kontury sobotního derby.

Hanačky s turem ve znaku do něj půjdou po slibně odbojovaném mači v Ostravě, kde potrápily favorizované TJ dost vyrovnaným výsledkem 23:25, 22:25, 23:25. Nicméně zámořské trio Latoya Hutchinson, Alicia McClellan a Brianna Gardner netáhne přerovské družstvo natolik, jaké byly předsezónní představy. Poslední dobou se víc prosazuje spíš univerzálka Aneta Köhlerová, na severu Moravy zabrala též smečařka Šárka Semerádová. Společně s nimi působí v rivalském městě i tři Prostějovanky: nahrávačky a sestry Michaela a Lucie Zatloukalovy a také Tereza Baláková na smeči nebo na účku. „Musíme k utkání přistoupit zodpovědně a odvést dobrý výkon. Bereme jedině výhru za tři body,“ zdůraznil Čada.