Cyklistická zimní sezóna na dráze v pražském Motole má za sebou první vrchol – mistrovství republiky v omniu. Chybět při něm nemohli zástupci TUFO PARDUS Prostějov, kteří jako obvykle dosáhli medailových umístění.

„Na jediném krytém a vytápěném velodromu v ČR již od listopadu probíhá zimní část dráhové sezóny. Motolský velodrom je v této době tradičně hostitelem pohárových závodů i dvou mistrovských víkendů v disciplínách omnium, eliminace a u dospělých také v bodovacím i stíhacím závodě,“ přiblížil sportovní ředitel TUFO PARDUS Michal Mráček.

„Po úvodních dvou zahřívacích dílech Českého poháru teď přišel na řadu první víkend, kdy účastníci bojovali o národní medaile. Na programu bylo olympijské omnium pro všechny kategorie. Náš tým dorazil do Prahy silně redukován z důvodu covidových karantén a zdravotních omezení. Nejcitlivější byla absence úřadujícího juniorského mistra světa v omniu Radovana Štece, který se také musel podrobit karanténě,“ litoval Mráček.

Nicméně i v oslabené sestavě vybojovali prostějovští jezdci dva stříbrné kovy. Postarali se o ně v juniorech Matyáš Koblížek a mezi juniorkami Eliška Grulichová. Pavel Novák skončil desátý, Patricie Müllerová osmá a solidního výsledku dosáhl v elitní mužské konkurenci Radek Vlček šestým místem při svém debutu mezi dospělými. Ve starších žácích obsadil Alexandr Kaniščev osmou pozici, o jednu příčku lépe se dařilo sedmému Filipu Novákovi v kadetech. Ve vloženém závodě eliminace si navíc v dresu úřadujícího evropského šampiona dojel pro vítězství Matyáš Koblížek. „Aktuálně se potýkáme s docela velkou marodkou a karanténou u několika závodníků, ale s tím nic nenaděláme. Velkou radost mi udělala Eliška, která přeci jen nemá se specifickým motolským velodromem mnoho zkušeností, přesto jí stříbro patří zcela právem. U Matyáše jsem naopak v medaili věřil, musel se sklonit pouze před velmi silným Milanem Kadlecem z pražské Dukly. Ostatní naši odvedli maximum možného,“ zhodnotil trenér mládežnických cyklistů Prostějova Martin Cetkovský.