Když v roce 2018 ovládl extraligu tým 1. ČLTK Praha, začalo se v tenisovém zákulisí hovořit o konci dlouholeté domácí nadvlády prostějovské dynastie. O rok později dokonce celek TK Agrofert o jediný zápas unikl pádu do extraligového předkola v následujícím ročníku.

Důvod výsledkového propadu byl jednoduchý. Klub se rozhodl upřednostnit vlastní hráče a přestal využívat zahraniční posily. S reálným rizikem, že si na další tituly bude muset počkat, vsadil na budoucnost. Sázka se dokonale vyplatila. Dokonce vyšla ještě lépe, než si jeho vedení představovalo. Koho by totiž napadlo, že extrémně důležité body zařídí teprve patnáctiletá Sára Bejlek a k titulu pomůže jen o něco zkušenější Linda Klimovičová a Anna Sisková.

Stalo se a současně se ukázalo, že do role lídrů dorůstá bezchybný Zdeněk Kolář a stále lepšící se Jiří Lehečka. Stačilo oželet pár titulů a vytáhnout do popředí nadějné mládí. V hanáckém klubu to udělali a díky tomu je tenisová budoucnost světlejší, než by se ještě před rokem mohlo zdát. Odměnou za prozíravé rozhodnutí je extraligové zlato. Pohár se vrátil tam, kam patří. Domů, do Prostějova.