A jsme tady s posledním letošním dílem seriálu PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku PROMĚNA IMAGE, který pomáhá nejen tělu, ale i duši. Mnohé naše vítězky, ale z košaté historie i vítězové-muži, udělali díky své odvaze tlustou čáru za dosavadním životem a odstartovali novou etapu.

V předvánočním pokračování našeho klání se poté, co byla v listopadu nemoc proti, napodruhé dočkala mladičká Slovenka, u které ovšem nebylo potřeba razantních kroků. Spíše šlo o to, podat slečně z obce Svinice, která leží poblíž Kráľovského Chlmca, pomocnou ruku a popostrčit dívku k tomu, aby se jí vrátila chuť pečovat o sebe sama. A povedlo se! Olívia Kondásová ve své nové image příjemně ožila a má v plánu v nastaveném trendu nadále pokračovat. S proměnou totiž měníme nejen fyzickou stránku člověka, ale pracujeme i na té duševní. A ta je, co si budeme povídat, podstatnější. Těší nás i fakt, že projekt, který odstartoval na stránkách nejčtenějšího regionálního periodika již v dubnu 2015, je natolik úspěšný, že právě nyní píše již své 65. dějství. V jeho průběhu se navíc jedná už o druhou vítězku se Slovenska, která se za námi rozhodla přijet navázat tak na své předchůdkyně z celého Česka a hlavně pak ze samotného Prostějovska. Jak velký den dvaadvacetileté královny prosincového dílu seriálu PROMĚNA IMAGE vypadal? To se dozvíte na následujících řádcích. A co nenajdete tady, nabídnou vám již brzy internetové stránky www.vecernikpv.cz.

 

Rok se s rokem sešel, ani jsme se nenadáli a máme před sebou poslední PROMĚNU IMAGE v tomto roce. Po celých uplynulých dvanáct kalendářních měsíců jsme na střídačku bojovali s opatřeními, která jsme museli dodržovat, a tak letos jednotlivé díly začaly až v červnu, kdy bylo možné opět pořádat tento jedinečný seriál, jenž nemá obdoby v celém kraji.

V letopočtu 2021 se tedy Večerníku podařilo sice zvládnout jen polovinu z plánovaných klání, ale zato všechny dopadly na jedničku. „To se mohlo povést pouze díky nezměrné obětavosti za ty roky výborně sehraného týmu, který vždy pracuje v plném nasazení a jemuž velí naše externí redaktorka Aneta Křížová. Všem patří u příležitosti konce roku velké poděkování,“ vzkazuje Petr Kozák, šéfredaktor PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. „Bez vás všech by to nešlo!“ přidala směrem k partnerům seriálu PROMĚNA IMAGE Večernice.

Přesně to platilo i o poslední předvánoční proměně. Tentokrát k nám po delší době zavítala i mladší věková kategorie, a to dvaadvacetiletá Olívia Kondásová ze Slovenska. A co nám o sobě prozradila? „Pocházím z jihovýchodu Slovenska. Narodila jsem se v malé dědince s názvem Svinice, která leží poblíž Kráľovského Chlmca. Tato oblast se nachází blízko maďarských hraníc. Momentálně studuji v Hradci Králové v druhém ročníku na Lékařské fakulty Univerzity Karlovy,“ zaznělo v přihlášce dvaadvacetileté vítězky. „O proměně jsem se dozvěděla díky přítelovi, který mi referoval o vašem profesionálním přístupu a skvělé starostlivosti. Upřímně řeknu, že tento druh proměny byl vždycky mým snem. Bohužel minulý rok jsem měla po stránce studia velmi náročný a tak jsem přestala vnímat sebe samu. Proto vás prosím, abyste mi mohli najít cestu zpět,“ nechala se slyšet Olívia Kondásová.

A její přání jsme velice rádi splnili. Celý náš tým se jí snažil dodat sebevědomí a motivovat ji k návratu v péči o sebe sama. Nutno podotknout, že Olívie ani žádnou změnu až tak nepotřebovala, vypadá hezky sama o sobě, ale někdy je zkrátka potřeba zažehnout jiskru tam, kde na chvíli pohasla. I proto si s námi druhá Slovenka v historii seriálu užila celý sobotní den. Ten začal výběrem outfitů, následně brýlí, poté přišla řada na kosmetiku a další krok patřil změně účesu. Na závěr došlo na vlastní odhalení nové image, načež vrcholem bylo natáčení a fotografování, které si Olívie i přes nepřízeň počasí velice užila.

Prosincový díl jsme znovu pečlivě zmonitorovali od A do Z, tudíž co nenajdete zde, nabízí internetové stránky www.vecernikpv.cz. Čeká tam na vás také obsáhlá fotogalerie a video nejen z posledního kola seriálu PROMĚNA IMAGE. K dispozici je i rozsáhlý archiv všech předcházejících epizod seriálu.

 

1. krok – volba oblečení

Psal se chladný začátek prosince, ale ani to nás nezastavilo v cestě za další změnou image. Celý tým začal tradičně módním poradenstvím a výběrem nových outfitů v prodejně RV FASHION v Plumlovské ulici. Jako vždy se nám věnoval usměvavý majitel René Volek. „Olivia je krásná mladá slečna, která žádnou proměnu nepotřebuje, nicméně si myslím, že se ve vybraných outfitech cítila velmi dobře. Využili jsme modelů provázaných s naší reklamní kampaní, proto volba padla na nové trendy,“ usmál se módní expert Večerníku. „Prodloužené kárované sako s hodinkovým rukávem v kombinaci s kostkovanou kalhotovou sukní je jednoznačně jedničkou v módních novinkách, mělo by se dostat do šatníku všem ženám, které neignorují módu. Dalším modelem byly šaty, jedná se o návrat střihů sedmdesátek, je to nový trend, který střídá šaty z úpletu,“ prozradil René Volek průběh úvodní části prosincové proměny a přidal: „Módní revoluce probíhá i v zimním oblečení. Dlouhé prošívané pláště jsou praktické a svou nositelku zahřejí. Vypadají skutečně bezvadně a Olivia se v bílém plášti v kombinaci s černou kapucí cítila skvěle. Pevně věříme, že plesy budou, proto volba padla na večerní toaletu. Ve večerních šatech s výrazným dekoltem a odvážným rozparkem vypadala Olivia jako skutečná královna večera,“ uzavřel nadšeně výběr outfitů René Volek.

 

2. krok – volba brýlí

Outfity byly vybrány a celá ekipa mohla zamířit k dalšímu partnerovi. Kroky vedly do Optiky Wagner, která sídlí na náměstí E. Husserla. Opět se nás ujal majitel prodejny a jeho výběr brýlí neměl chybu. „Pro slečnu jsme vybrali spíše jednodušší styl s ohledem ke zvolenému oblečení a šatům. Barvy jsme volili spíše pastelové, abychom nenarušovali její světleji tónované vlasy, nicméně stále platí, že je vhodné ke světlejším typům volit více kontrastní brýle. Snad se nám to výběrem obrub podařilo,“ poznamenal Radek Wagner. „Takto mladé slečny se navíc nemusí bát i zajímavějších kousků. Nejvíce se nám líbily brýle z módního domu Caroline Abram, která je zastánkyní zajímavých a elegantních tvarů než mnohobarevných výrazných brýlí. Zvolené tvary byly voleny ke křivkám obličeje oválnější a tím, že byly šaty elegantní, nepřicházely v úvahu brýle více jak dvoubarevné. Nová image naší prosincové vítězce velmi lichotí, tak snad v ní bude pokračovat i nadále,“ nechal se slyšet majitel prodejny optiky, kam byste měli před Ježíškem určitě zamířit.

3. krok: líčení

Třetí krok v pořadí již pravidelně představuje líčení. Tentokrát se o novu tvář naší vánoční vítězky skvěle postarala Martina Klobouková, kterou můžete navštívit v Dětkovicích v obecních prostorách nad hospodou. „Základem správného líčení je příprava pleti, především dokonalé odlíčení od veškerých nečistot, prachu a zbytků make-upu, poté samozřejmě denní krém, který pleť ochrání, nevysuší a uzavře póry,“ nastínila úvodem kosmetička. „Pleť jsem na začátku vyčistila minerálním pleťovým tonikem, nanesla hydratační sérum a ochranný krém. Než jsem začala pracovat na make-upu, ještě jsem na pleť nanesla bázi pod make-up pro delší výdrž líčení. Slečna má normální až smíšenou pleť s mírným akné, proto jsem dala důraz na kvalitně provedený make-up a zakrytí nedokonalostí,“ prozradila dále Klobouková. Olívia Kondásová říkala, že je zvyklá na výraznější líčení, proto se po společné konzultaci rozhodlo zvolit výraznější kouřové líčení. „Konkrétně to byly šedé stíny vystínované do hnědooranžové barvy, protože právě tahle barva vytáhne modrou barvu z očí. Řasenkou jsem pak zakončila líčení očí. Pleť jsem klasicky lehce zapudrovala pro matný vzhled a fixaci, vykonturovala bronzerem a nanesla jemně tvářenku na ‚jablíčka‘. Na rty jsem použila jen velmi decentní rtěnku s růžovým odstínem, protože oči již byly výraznějším prvkem celého líčení,“ dodala s úsměvem Martina Klobouková.

 

4. krok: barvení, stříhání a styling

Předposledním krokem v cestě za proměnou image byla změna účesu pod taktovkou vždy milé Andreji Furiakové, majitelky Vlassalonu, který se nachází ve Fanderlíkově ulici. Barvy a nůžky byly připraveny a my se tak mohly začít rozhodovat, jaký účes vytvoříme naší mladé vítězce. Vlasy ještě nikdy neměla barvené, a jelikož je mladičká a světlý typ, není potřeba provádět silné zásahy. „Vlasy jsou zdravé, krásné, přírodní a naprosto nebarvené. Byla by velká škoda takové stříhat,“ usoudila kadeřnice. Rozhodnutí vyznělo pro zkrácení pěti centimetrů v zadní délce a v přední délce radikálně o polovinu její původní délky, aby se odlehčil předek a vlasy splývaly. „Volba barvy byla jednoduchá, do blond odstínu jsem vytvořila pramínky, které postupovaly kolem obličeje směrem do spodní části dlouhých vlasů. Styling bude trošku oříšek, protože vlasy jsou hodně těžké, většina účesů tedy nevydrží příliš dlouho. Nicméně pro efekt jsem vytvořila velké vlny kónickou kulmou, abych přidala na objemu. Vlasy však budou pěkné i v rovné formě, čímž melír ještě více vystoupne. Nový odstín vlasů dodal Olivii na jiskře,“ prozradila nad novým vzhledem prosincové vítězky spokojeně kadeřnice Andrea Furiaková.

 

5. krok - odhalení a fotografování

Na závěrečné odhalení se dostavil i přítel vítězky, gentleman každým coulem, který slečnu obdaroval růžemi. Olivie však do poslední chvíle nevěděla, jak bude vypadat její nová image, měla trochu obavy o délku a barvu vlasů, nakonec však byla z účesu naprosto nadšená a z celé své image jakbysmet. Při závěrečném fotografování sice dosti přituhlo a začalo pršet, ale i neduhy počasí jsme zvládli na výbornou. Olivie vydržela v našich outfitech i v tak chladném počasí jako pravá profesionálka. Bylo vidět, že se do své role vžila a focení si užívala.