Třetí kolo seriálu Hanácké curling 2021 v rámci letošní Prostějovské zimy na mobilním kluzišti u muzea bylo druhým uskutečněným turnajem aktuálního ročníku čtyřdílné série. Triumf oslavilo družstvo SK Sali, minule až deváté.

Týden před Štědrým dnem se zúčastnilo deset kolektivů, z nichž osm postoupilo do play-off. „Celý turnaj provázela výborná atmosféra. Přišlo celkem dost diváků a někteří si mimo soutěž vyzkoušeli, jak námi vyrobený curlingový kámen po ledě klouže. Navíc některé bojující týmy zůstaly i po vyřazení na místě a fandily až do úplného konce,“ hodnotil spokojený organizátor Karel Ondrůj z pořádajícího Sportcentra DDM Prostějov.

Opravdovým vyvrcholením se staly závěrečné dva zápasy čtyř nejlepších výběrů o konečné umístění. „V utkání o třetí příčku byl blíže k vítězství Kras Vrahovice, ale v posledním endu rodinný tým Žula se dvěma dětmi pod dvanáct let v sestavě vyrovnal na 3:3. A musel se hrát dodatečný zlatý end, který lépe zvládla právě Žula,“ popsal pro Večerník Ondrůj.

„Finále mezi SK Sali a celkem Modří ptáci také dlouho probíhalo vyrovnaně i dramaticky. Po třetím endu panoval nerozhodný stav 3:3 a rozhodl až čtvrtý end, v němž vítězství strhlo na svou stranu družstvo SK Sali neskutečným výkonem v podobě uhrání hned čtyř kamenů ke konečnému výsledku 7:3,“ líbilo se Ondrůjovi.

Nejlepší mančaft získal cenu od Sportcentra DDM – zájezd do Vídně na tamní Vídeňský ledový sen, což je jedno z největších venkovních kluzišť na světě (dokonce dvoupatrové). „Velkou pochvalu zaslouží i ledaři prostějovského mobilního kluziště, kteří perfektně připravili led a v průběhu turnaje pomáhali k jeho zdárnému uskutečnění,“ poděkoval Ondrůj.

Závěrečný díl Hanáckého curlingu 2021 je na pořadu v pátek 7. ledna od 18.00 hodin. „Zájemci o účast se opět mohou registrovat on-line na internetových stránkách www.sportcentrumddm.cz. V den turnaje bude navíc prezentována i metaná, což je obdoba curlingu. Osobně ji představí metaři z SKM Strojař Přerov,“ prozradil Karel Ondrůj.