Od brzkých ranních hodin se podílíme na odstraňování následků noční srážky nákladních vlaků na nádraží v Prosenicích na trati z Přerova do Ostravy, ke které došlo ve čtvrtek před 23. hodinou. 

Vykolejily čtyři vagóny plně naložené dřevem, bylo poškozeno trakční vedení. Na místě dopoledne pracovalo sedm jednotek pod velením hasičů SŽ a odklízely vysypaný náklad. Hasiči řezali dřevo na menší kusy a odstraňovali z profilu trati ručně, protože nepřístupný a svažitý terén neumožňoval okamžité nasazení vhodné těžké techniky. Dopoledne byl pak nasazen vyprošťovací tank SŽ, který pomáhal s odstraněním poškozených vagónů. Probíhá oprava trakčního vedení. Předpoklad uzavření trati je podle velitele zásahu až do sobotních brzkých ranních hodin. Škoda se podle předběžných odhadů vyšplhá zhruba k 21 milionům korun. Nikdo nebyl zraněn.

Zasahovala profesionální jednotka ze stanice Přerov a čtyři jednotky SDH Prosenice, Osek nad Bečvou, Radvanice a Radslavice. Mimořádnou událost měly pod svým velením dvě jednotky SŽ Přerov a Ostrava.