Mateřské centrum Cipísek si užívá pohádkové prázdniny. Už patnáct let totiž pořádá pro rodiče a děti příměstské letní programy a pohádková témata nikdy nechybí.

„Letos jsme s rodiči a dětmi plesali na královském bále, pekli dort s pejskem a kočičkou, vypravili jsme se na výlet za vodníkem Hloučelákem nebo jsme tahali řepu. S většími dětmi jsme se vypravili s pohádkami i mezi mexické kaktusy, na poušť pro dešťovou hůl nebo za majákem zjistit, proč je moře slané,“ prozradila Markéta Skládalová z MC Cipísek.

Pro účastníky programů byly připraveny maňáskové pohádky, výtvarné i pohybové aktivity, hry v centru i venku v parku, cesty s úkoly kolem Hloučely a spousta zážitků pro děti i rodiče.

„Připravujeme programy vždycky tak, aby se vedle dětí zapojili i rodiče, a jsme moc rády, že do toho rodiče jdou. Patří jim velké díky za jejich aktivitu i dobrou náladu a taky odvahu. Ono někdy není vůbec jednoduché hrát venku divadlo, šít trpasličí čepice, skákat v pytli nebo se přestrojit za princeznu a vyjít tak z rodičovské role, někdy i ze své komfortní zóny. Ale za ty rozzářené dětské oči a společné zážitky to určitě stojí,“ nechal se unášet místopředsedkyně mateřského centra. „Děkujeme také našemu dlouholetému spolupracovníkovi Karlu Pokorskému, který je pro naše děti i rodiče tím jediným vodníkem, který se stará o Hloučelu,“ usmála se.

V srpnu je MC pro veřejnost uzavřeno, protože kromě dovolených a úklidu probíhá příprava na nový školní rok. Přesto ale koncem srpna Cipísek s rodinami vyjede na výlet do ekologického centra Sluňákov a rozloučí se s prázdninami programem v parku. Chybět nebudou ani oblíbené samoobslužné stezky s úkoly, tentokrát na téma pohádek a zvířat v Kolářových sadech a kolem Hloučely. Pravidelné programy pro rodiče s dětmi pak MC Cipísek zahájí zase od 5. září. „Přejeme dětem i dospělým krásné léto plné radostí a těšíme se na všechny zase osobně při aktivitách s Cipískem,“ vzkazuje Markéta Skládalová.

Mateřské centrum už třiadvacet let nabízí v Prostějově své služby rodinám s malými dětmi. Od září to budou zase pravidelné programy pro rodiče s dětmi od tří měsíců do čtyř let, dramaticko-výtvarný kroužek pro předškoláky, besedy a semináře pro rodiče o výchově a komunikaci s dětmi, poradenství, jednorázové akce apod.

Informace o všech aktivitách MC Cipísek najdou zájemci na kontaktních adresách: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., www.facebook.com/cipisekprostejov nebo ve facebookové skupině Rodičovské inspirace MC Cipísek.