Tak to stihli podle plánu! Po dlouhých sedmi měsících se po kompletní rekonstrukci opět otevře Wolkerova ulice. Důvodem dlouhé uzavírky byly přeložky inženýrských sítí. Následovat ještě bude dokončování chodníků,  což by však na silniční provoz už nemělo mít vliv.

Hned několik dopravních omezení si v uplynulých týdnech připravily úřady spolu se stavebními firmami na území města a v jeho okolí. Největší překážkou jsou ještě stále práce ve Wolkerově ulici, která je už více než čtvrt roku uzavřená. Prostějovská páteřní tepna byla nejprve neprůjezdná v jednom směru od poloviny letošního března, od 13. června pak byla uzavřena zcela. Dle původních informací se měla opět otevřít 16. října. A tento termín se podaří dodržet, dokonce i o jeden den zkrátit. „Od soboty 15. října bude Wolkerova silnice opětovně otevřena. V následujících týdnech se budou dodělávat chodníky, které by měly být dokončeny v závěru listopadu. To by však na provoz nemělo mít vliv,“ prozradil Večerníku Jiří Rozehnal (ANO 2011), náměstek prostějovského primátora zodpovědný za stavební investice.

Dalším problematickým úsekem pak aktuálně je dálnice D46 ve směru na Vyškov. U exitu Prostějov-sever totiž řidiči už několik měsíců naráží na zdržení v podobě zúžení, v místě se nejen během špičky tvořívají kolony. Podobně je na výjezd Prostějov-centrum, kde je doprava také dlouhodobě svedena do jednoho pruhu. Dobrou zprávou je, že i tato dopravní omezení jsou u konce. Naopak už brzy se situace v těchto lokalitách změní k lepšímu. Na dvou dálničních úsecích, kde v poslední době pobývali dělnici, by mělo být hotovo nejpozději do konce měsíce. „Dle mých informací by tyto práce měly skončit nejpozději koncem října,“ potvrdil Večerníku Rozehnal.