„Už se těším, andílku, na vánoční nadílku,“ tleskají každý rok rodiče s dětmi v mateřském centru Cipísek. A je jasné, že začíná Andělský týden, kam je ale i čertíkům vstup povolen. Nejinak tomu bylo i v letošním roce 2022. Večerník získal pro tuto speciální přílohu PROSTĚJOVSKÉ VÁNOCE exkluzivní reportáž.

Pro děti i rodiče byly připraveny andělské a čertovské úkoly, společné pohybové i hudební aktivity a samozřejmě i tvoření a malý dáreček. Dohromady pak všichni celý týden zdobí Cipískovi vánoční stromeček v centru. „Děkujeme paní Melkové a paní Pěnčíkové – Jahody od lesa – za krásný smrk, který jsme od nich letos dostali a mnoha dětem i rodičům udělal v centru radost,“ vzkazuje Markéta Skládalová, místopředsedkyně MC Cipísek.

Po Andělském týdnu už zbývají ve stávajícím cyklu programů MC poslední vánoční hodiny s koledami a vánočními dílničkami. A od 17. do 22. prosince připravuje Cipísek pro rodiny s dětmi další samoobslužnou stezku s úkoly v Kolářových sadech. Samozřejmě s vánoční tematikou, zpestřit si procházku parkem může tak kdokoliv. „Děkujeme všem dětem a rodičům za celoroční přízeň, aktivitu i nadšení, s jakým se účastní všech našich nabízených aktivit. Věříme, že se nám podaří, stejně jako složité covidové období, zvládnout i nastávající rok. Všem přejeme k letošním Vánocům jako vždy hlavně zdraví, světový mír a lidi dobré vůle kolem. A samozřejmě hodně společných radostných chvil a rozzářených dětských očí,“ přidala malé poselství Skládalová.

Po vánočních prázdninách pak MC Cipísek rozjíždí další cykly programů pro rodiče s dětmi od tří měsíců do tří let a pokračuje i dramaticko-výtvarný kroužek pro předškolní děti Hrátky s pohádkou. „V lednu se pak kromě pravidelných programů mohou rodiče zúčastnit besedy Konec šikulek aneb tresty a odměny ve výchově. A pro maminky je připraven další sobotní zážitkový seminář Spokojená máma, tentokrát s podtitulem Nový rok a nová já,“ nastínila místopředsedkyně mateřského centra.

Jednorázové akce MC Cipísek jsou určeny nejen pravidelným návštěvníkům, ale všem zájemcům, stejně jako individuální rodičovské konzultace. „Vzhledem ke kapacitě je ale potřeba se na všechny programy předem přihlásit,“ upozorňuje Markéta Skládalová.

Bližší informace: www.mcprostejov.cz, www.facebook.com/cipisekprostejov a e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 

Součástí aktuálního tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, který vychází v pondělí 19. prosince, je příloha SPECIÁL VÁNOCE aneb 25 LET Večerníku a dvojnásobné číslo magazínu TV POHODA