Reprezentační pauza mnoho změn v prvoligových týmech nepřinesla. Pouze dva celky hlásily drobné úpravy soupisek. Tím prvním je Zlín, který poslal brankáře nakrátko do extraligy. Druhým celkem pak je Sokolov. Tam skončila spolupráce s obráncem Petrem Krejčím, který má prostějovské kořeny. Konec přestupního období se přitom blíží, stejně jako závěrečná fáze základní části. Dá se tedy očekávat, že se nejednalo zdaleka o poslední přesuny v rámci soutěže.

Libor Kašík

Důležitou oporou měl být pro Zlín po sestupu brankář Libor Kašík. Třicetiletý gólman předtím měl dlouhou a úspěšnou kariéru v české extralize, kdy byl často neprůstřelnou zdí. Letošek se ale Kašíkovi vůbec nevydařil. Za Zlín nastoupil pouze do deseti zápasů, s úspěšností zákroků se nedostal přes 90 procent. A nepomohl Zlínu k lepším výsledkům, které zůstávají za očekáváním. Nyní byl odeslán na posílení Vítkovic. Šlo zatím jen o jednozápasovou výpomoc. Přesto určitě cennou, byť se Kašíkovi dosud nedařilo, stále platí, že jde o zkušeného a velice dobrého brankáře.

Petr Krejčí

Třiadvacetiletý obránce poslední dobou střídá štace. Od roku 2020 prostřídal Prostějov, Benátky nad Jizerou, znovu Prostějov a poté Sokolov. Ani toto angažmá však už není aktuální.  Krejčí měl smlouvu pouze do prosince a Baník jej nyní poslal přes půlku republiky a o soutěž níže, do Tábora. Ten minulou sezónu válčil o postup do Chance ligy. Nakonec ale skončil v baráži v Šumperku. Pomůže Krejčí novému týmu k tentokrát úspěšnému tažení?