Po dvou trýznivých letech, která silně ovlivnila epidemie koronaviru, se fotbalisté na regionálních úrovních konečně dočkali kompletních soutěžních ročníků. Nic lepšího si pro právě skončený rok nemohl přát nikdo z hráčů ani funkcionářů, kteří dělají první poslední, aby fotbal na vesnicích zůstal. A pro náš region to rozhodně nebyla jediná pozitivní zpráva, protože těch se během roku objevilo hned několik.

Už jen těžko se někdy budeme bavit o tom, že během jediné sezóny se sportovní cestou podařilo vykopat postup do nejvyšší krajské soutěže hned trojici klubů. K tomu se sluší všem třem pogratulovat. Jen je trošku škoda, že Kralice to nakonec k záchraně nedotáhly, protože mohlo být ještě o něco veseleji.

Bavily ale i nižší soutěže a jediným, kdo se oproti minulé sezóně rozloučil, byl Jesenec-Dzbel, který se bude chtít s novou generací postupně zase dostat nahoru. Nováčkem je po dlouhých letech naopak Brodek u Prostějova a doplnil tak nejpočetněji zastoupenou I.B třídu.

Kromě zmíněných soutěží ale bavily i ženy a kompletního programu se dočkala i mládež, která i přes všechny překážky za dva roky pokračovala v narůstajícím trendu, což je ta nejlepší zpráva. Úspěšný rok se vším všudy.