Všimli jste si, že zamilovaní často vyhledávají výšky? Kvůli romantice spolu chodí do kopců, stoupají na rozhledny a někdy i šplhají na střechy. O krásný rozhled má ze svého hnízda postaráno zamilovaný čapí pár z Bohuslavic. Za nedočkavým samcem Bohouškem uplynulé úterý 29. března konečně dorazila jeho družka Bohunka.

„Otužilý“ čapí samec do Bohuslavic dorazil letos nezvykle brzy, a to již 14. března. Jeho družka pak přilétla zhruba o dva týdny později. Oba ptáci hnízdící na stožáru v centru Bohuslavic se těší oblibě u místních. Platí to hlavně pro děti, které je mohou sledovat přímo z oken budovy zdejší školy. Loni si je tu dokonce pojmenovali, v anketě pro ně vybrali jména Bohoušek a Bohunka. „Tento rok budou děti tipovat, kolik snese Bohunka vajíček,“ prozradil Večerníku Josef Popelka, který na škole působí.

Čapí hnízda v regionu můžete objevit také v areálu prostějovské Galy, v Bílovicích, Bedihošti, Hrubčících, Konici, Němčicích, Otinovsi či Vrbátkách. Obzvláštní popularitě se těší v Nezamyslicích, kde na ně míří kamera připojená na internet, takže místní mohou dění v hnízdě sledovat on-line. Tam ovšem ani jeden z čápů prozatím nedorazil.