Po každé pracovní rutině nebo i v mezičase naše tělo i mysl ocení odpočinek. Pokud je to navíc formou cvičení a můžeme tak posílit své tělo, uděláme jedině dobře. Jednostranné pohyby v zaměstnání nejsou pro nás dobré, proto si i v únoru najděte denně pár minut na cvičení a uvidíte, že se budete cítit mnohem lépe, navíc zabráníte špatnému držení těla a z toho plynoucím problémům. Mimo jiné uvolníte i stres a napětí. Přitom není potřeba hned chodit do posilovny. V dnešním jedenapadesátém díle jsme se zaměřili na posílení povislých paží a lehce i zad...

 

1. Jako první je potřeba se vždy rozcvičit, rozcvička je základ a měla by předcházet úplně každému cvičení. Následně si pusťte nějakou oblíbenou pomalejší či relaxační hudbu, dejte si podložku na zem a můžeme začít. Posadíme se do tureckého sedu a lokty budeme tlačit směrem k sobě a dlaně vedou do dálky (viz. foto), srovnáme záda, lopatky tlačíme k sobě, ramena jsou dole, hlava je do prodloužení těla a brada zasunutá dozadu. Dech postupuje směrem od břicha do žeber, kde máme pocit, že se žebra otevírají do široka, dech však nezastavujeme, ale postupuje stále směrem nahoru. Pak pomalu vydechneme.

2. Nyní začneme zvedat ruce nahoru, směrem do vajíčka, pak zpátky dolů (do původní pozice), lokty tlačíme k tělu, ramena nezvedáme, hrudník je narovnaný, nezakláníme se ani nepředkláníme a hlava je stále vzpřímená (viz. foto). Cvik je dobrý na posílení paží a horní partie zad. Opakujeme jej třicetkrát za sebou a klidně každý večer u televize, v kanceláři, nebo když máte chvíli.

3. V dalším cviku zůstaneme sedět v tureckém sedu, opět zvedneme ruce, roztáhneme ruce, stáhneme lopatky, zasuneme bradu, hrudník je narovnaný a hlava v prodloužení těla, opět se nepředkláníme, nehrbíme se ani nezakláníme (viz. foto). Následně se od břicha začneme pomalu nadechovat. Dech postupuje směrem od břicha do žeber, kde máme pocit, že se žebra otevírají do široka, dech však nezastavujeme, ale postupuje stále směrem nahoru. Pak pomalu vydechneme.

4. Nyní necháme otevřený hrudník a ruce v rychlejším tempu otevíráme od sebe a k sobě, od sebe a k sobě (viz. foto). Takto cvičíme bez přestávky minutu v kuse. Můžete cítit bolest nebo pálení paží, ale to není na škodu, o to nám jde. Díky tomuto cvičení bude s povislými pažemi konec.

A já už se těším zase příště!