Na jihoamerickém kontinentu zůstali po daviscupovém utkání Jiří Lehečka a Vít Kopřiva a na challengeru v chilském Santiagu postoupili shodně do čtvrtfinále. Dál se nedostali, což mrzelo především Lehečku, nejvýše nasazeného hráče turnaje, který se přesto udržel v první stovce.

„Chtěl jsem víc. Už druhý zápas nebyl z mé strany nejlepší a tomu odpovídalo i čtvrtfinálové utkání. Musím hrát lépe, především na antuce vám žádný soupeř nic zadarmo nedá,“ poznamenal Lehečka, který nestačil na turnajovou pětku Tomase Etcheverryho, turnajovou pětku z Argentiny.

Kopřiva nestačil na domácího tenistu Alejandra Tabila, se kterým prohrál po dvou hodinách v třísetové bitvě. V rozhodujícím setu rychle prohrával 0:3 a ztrátu brejku s nasazenou dvojkou už nedohnal.

 

MUŽI

Santiago de Chile – ITF challenger

Dvouhra – 1. kolo: Lehečka (1) – Martinenau (Francie) 6:3, 6:2; Kopřiva – Jarry (7-Chile) 1:6, 7:6, 6:3. 2. kolo: Lehečka – Oliveira (Portugalsko) 6:3, 3:6, 6:3; Kopřiva – Kicker (Argentina) 6:4, 4:6, 7:5. Čtvrtfinále: Lehečka – Etcheverry (5-Argentina) 4:6, 3:6; Kopřiva – Tabilo (2-Chile) 2:6, 6:4, 3:6.