Ten legendární výkřik známého televizního komentátora Roberta Záruby po českém zisku hokejového zlata na olympiádě v Naganu si jistě pamatuje každý příznivec sportu. Teď by podobné zvolání mohlo opakovaně zaznít v případě hned několika týmů z našeho regionu.

V první řadě jsou to samozřejmě prostějovští hokejisté, kteří po téměř dvaceti letech prolomili dlouho nedobytnou čtvrtfinálovou bránu Chance ligy a podruhé v novodobé historii postoupili mezi elitní čtyřku druhé nejvyšší soutěže ČR. V semifinále už asi nebudou mít na nabušený Vsetín, neboť favorit je třikrát ze čtyř dosavadních střetů smetl rozdílem třídy. Přesto si Jestřábi sáhli na moc hezký úspěch.

Totéž se dá říct – byť v mnohem skromnějším a zdaleka ne tolik sledovaném balení – rovněž o korfbalistech SK RG Prostějov. Ti premiérově v klubové historii prošli do finále extraligy dospělých, doma bažili po opojném mistrovském titulu. Což v korfbalové komunitě tuzemské i mezinárodní mělo velký ohlas. Navíc dějinné choutky mají také posílení nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov, kteří klidně mohou útočit na svůj první postup do extraligy mužských družstev.