Bývaly doby, kdy postup do finále nejvyšší české soutěže znamenal pro prostějovské volejbalistky jen suše splněnou povinnost. Aktuální situace i rozložení sil v UNIQA extralize ČR jsou však od minulosti úplně odlišné, před startem nyní vrcholícího ročníku 2021/2022 ženy VK vůbec nepatřily k největším favoritkám. Přesto jim teď chybí jediná výhra k průniku do bojů o mistrovský titul!

Hanačky totiž vedou v semifinálové sérii nad obhájkyněmi zlata a vítězkami dlouhodobé části z Liberce 2:1 na duely. Nejprve uspěly 3:1 na jejich palubovce, následně podlehly těsně 2:3 doma a pak zopakovaly venkovní triumf opět 3:1. Čtvrté vzájemné střetnutí je na programu v úterý 12. dubna od 18.00 hodin v hale Národního sportovního centra PV. A pokud vékáčko přidá třetí příznivý výsledek na své konto, senzační finálová účast se stane skutečností!

„Sobotní vítězství v Liberci pro nás samozřejmě bylo velkým povzbuzením do dalšího průběhu série a hlavně do nejbližšího utkání na vlastním hřišti. Budeme mít obrovskou motivaci potvrdit kvalitní výkony i rozhodující třetí výhrou před našimi skvělými fanoušky. Nesmí se ale zapomínat na velkou sílu Dukly, prvního celku tabulky. A poslední krok bývá vždycky nejtěžší,“ rozumně volil slova kouč Prostějova Miroslav Čada.

Logicky si nepřál žádné sáhodlouhé rozbory nadmíru slibné situace. „Každý vidí, že vzájemné zápasy jsou velmi vyrovnané a většina setů jde do těsných koncovek. Liberec určitě nesloží zbraně, pořád zůstává favoritem a musí. My můžeme a moc chceme, holky dávají do každé výměny veškerý svůj um i maximální bojovnost. S tím do úterní bitvy půjdeme,“ slíbil Čada.

Kdyby se zítra nerozhodlo, přišel by na řadu soudný mač číslo pět na severu Čech (pátek 15. dubna, 18.00 hodin). Což však nikdo z VK pochopitelně nehodlá připustit. S podporou hlediště plného bouřlivých fandů je touha jasná: dokonat famózní dílo hned!