Policejní honičkou skončilo chování postaršího řidiče, který mezi Pěnčínem a Čechami pod Kosířem nebyl takřka schopen udržet vozidlo v rovném směru jízdy. Když se ho policejní autohlídka snažila zastavit, muž dupl na plyn a snažil se odjet. Vzápětí zastavil a rychle se snažil vyměnit své místo za volantem se spolujezdkyní. Policistům pak vulgárně nadával a urážel je. Dechovou zkoušku odmítl, přičemž několikrát v opilosti upadl na zem. Na celém případu zaráží fakt, že jeho alkoholové extempore vyhodnotila policie pouze jako přestupek.

V pátek 22. dubna vpodvečer přitáhl na sebe pozornost policejní hlídky čtyřiašedesátiletý řidič vozidla, jehož jízda nebyla zrovna ukázková. „Po projetí zatáčky přejel do protisměru mezi obcemi Pěnčín a Čechy pod Kosířem a zařazení zpět do jízdního pruhu nebylo bez problémů. Za užití majáku chtěla hlídka auto zastavit, ale řidič se snažil hlídce ujet zvýšením rychlosti,“ začala popisovat případ Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. 

Za Pěnčínem směrem na Laškov u místního areálu se policejní autohlídce podařilo řidiče zastavit. Tím ale problém ani zdaleka neskončil. „Tam se muž pokusil za volantem vyměnit se svojí spolujezdkyní. Řidič z auta vystoupil a na výzvu k předložení dokladů nereagoval. Vozidlo obcházel velmi nejistým krokem a jevil známky podnapilosti. Opřel se o dveře spolujezdce a hlídce pak poskytl své údaje. Dechové zkoušce se odmítl podrobit a nesouhlasil ani s převozem do nemocnice a odběrem biologického materiálu. Při projednávání přestupku špatně artikuloval, nebyl schopen udržet rovnováhu a dvakrát upadl na komunikaci a přitom se zranil. Na místo byla přivolaná záchranná služba, která řidiče převezla na vyšetření do nemocnice. Podezřelý během rozhovoru, kterého byl schopen s velkými obtížemi, hlídku častoval vulgárními výrazy a slovně policisty urážel,“ informovala mluvčí krajské policie. Jak Miluše Zajícová dodala, při komunikaci s mužem byl z jeho dechu cítit zápach alkoholu. Událost policisté evidují a šetří jako přestupkové jednání.