Kuriózní zásah mají za sebou strážníci Městské policie Prostějov. Nejdříve zahlédli jednačtyřicetiletého muže, jak na lavičce na náměstí popíjí alkohol. Než se ho ovšem snažili legitimovat a řešit jeho provinění proti městské vyhlášce, chlapík vstal, odešel k muzeu a v něm ukradl českou státní vlajku. Jeho vysvětlení pak bylo úsměvné...

„V sobotu 23. dubna v dopoledních hodinách si strážníci vykonávající dohled nad dodržováním veřejného pořádku v centru města povšimli sedícího muže na lavičce, který z batohu vyndal lahev s vodkou a po napití ji opět uschoval do batohu. Zanedlouho se z místa odebral směrem k muzeu. V podloubí vytáhl z držáku vyvěšenou českou státní vlajku, smotal ji a odešel. Strážníci dotyčného i s jeho úlovkem zadrželi nedaleko. Jednačtyřicetiletý muž hlídce uvedl, že vlajku vzal, protože je ´vlastenec´. To samozřejmě jeho chování neomlouvá,“ popsala událost Tereza Greplová, tisková mluvčí Městské policie Prostějov.

Na výzvu strážníků muž odcizenou vlajku vrátil na původní místo. „Láhev alkoholu mu byla hlídkou odebrána. Svým jednáním dotyčný porušil obecně závaznou vyhlášku města, která zakazuje požívání alkoholických nápojů na veřejnosti a dále je podezřelý z přestupku proti majetku. Protiprávní jednání projedná příslušný správní orgán. O tom strážníci muže poučili,“ dodala Greplová.