Pěkný divadelní zážitek prožili lidé během sobotního odpoledne v Pivíně. Tedy alespoň ti, kteří vyrazili do kulturního domu. Zde je čekala hra S čerty nejsou žerty na motivy známé české pohádky od místního souboru PiDi. A role? Těch se zhostily děti mezi jedenácti a čtrnácti lety.

„Vybrali jsme si tu pohádku, protože děti ji mají rády. A to kouzlo čertů zapůsobí v divadle na diváka ať už na dětského, nebo dospělého. Čerti vždycky zafungují,“ říká za tvůrce hry Jan Nedbal, který kousek režíroval společně s manžely Hanou a Zdeňkem Svozilovými.

Diváci se nakonec dočkali parádního vystoupení a taky parádní atmosféry. „Některé scény bohužel nejdou z filmu přenést, zvolili jsme tedy variantu vypravěče, který některé scény dotvořil. Hodně jsme se pohádkou inspirovali. Nechybělo peklo s pekelnou váhou, ani kostýmy na slušné úrovni,“ uvedl Nedbal. Ukázalo se, že lidé umí povedené věci ocenit. „Návštěvníků bylo přes tři sta. Kulturní sál by opravdu plný a byli tam jak lidé nejstarší, tak ti nejmenší. Děti si vysloužily ovace ve stoje. Premiéra byla opravdu grandiózní ve velkém stylu. Shledali jsme se s velkým ohlasem od místních i přespolních,“ usmíval se po premiéře Jan Nedbal.