Těžko někomu ve třiasedmdesáti letech stále opakovat, že pod vlivem alkoholu se ani na kole jezdit nesmí! Bohužel tuto věc bral na velmi lehkou váhu senior, který po vypití několika piv v hospodě sedl na jízdní kolo a vydal se směrem k domovu. Daleko ovšem nedojel, na Poděbradově náměstí v Prostějově se po pádu z kola zranil...

V úterý 17. května kolem desáté hodiny večerní jel na jízdním kole po přechodu pro chodce třiasedmdesátiletý senior na Poděbradově náměstí v Prostějově ve směru od centra města. Na konci přechodu jízda nevyšla podle představ cyklisty, spadl na chodník a zranil se. „Z místa byl převezen sanitkou do nemocnice. Důvodem jeho pádu nebylo jen nezvládnutí jízdy, ale jistě k tomu přispělo i vypití několika piv předtím, než sedl na kolo. Dechovými zkouškami mu policisté naměřili hladiny 1,07 a 1,16 promile alkoholu v dechu, se kterými byl podezřelý srozuměn a souhlasil s nimi,“ prozradila Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Jakmile se senior vrátí z léčení v nemocnici, bude muset své počínání vysvětlovat u správního orgánu. „Havárie je šetřena jako přestupek proti zákonu o provozu na pozemních komunikacích,“ přidala Zajícová.