Největší mužský tenisový turnaj na území České republiky je za dveřmi. V neděli odstartují kvalifikační bitvy, a ti nejlepší doplní už známá jména v hlavní soutěži, která započne souběžně s finále kvalifikace v pondělí na kurtech TK Agrofert Prostějov. Vstup na kvalifikaci i hlavní fázi turnaje bude jako každým rokem zdarma. Kdo s kým se střetne na antukových dvorcích v klasickém termínu při druhém týdnu Rolland Garros bude jasno v sobotu dopoledne, kdy proběhne los kvalifikačních dvojic. Los hlavní fáze soutěže přijde na řadu ve stejný den jen o pár hodin později. Na koho se příznivci tenisu mohou těšit už v rámci kvalifikace?

Z Českých hráčů by se měl v kvalifikaci představit Jonáš Forejtek, který je v kvalifikaci druhým nejvýše postaveným hráčem dle žebříčku ATP. Jen o tři místa lépe je na tom Brazilec Pucinelli De Almeida. Z Jižní Ameriky nebudou chybět ještě dva Argentinci, konkrétně Diaz Acosta a Comesana. Dvojí zastoupení budou mít i Rakušané, kde se představí Melzer a Miedler a o postup se zkusí poprat i Slovák Lukáš Klein. Zajímavým jménem kvalifikace bude jistě Benjamin Hassan z Libanonu. Všichni hráči, kteří budou bojovat o start v hlavní soutěži patří mezi třetí a čtvrtou stovku žebříčku, takže duely slibují zajímavou podívanou a půjde o hodně už od prvního kola kvalifikace. V letošním roce se navíc bude hrát v kvalifikace hned o šest vstupenek.

„Kvalifikační souboje budou probíhat v rámci celého nedělního programu a na vítěze jednotlivých zápasů bude čekat finálový souboj v pondělí o postup do hlavní fáze. Rozhodně se tak bude na co dívat už od prvního dne. Letos jsme se konečně dočkali turnaje bez omezení, tak pevně věříme, že si fanoušci najdou cestu své favority podpořit,“ prozradil k průběhu kvalifikačních bojů Tomáš Cibulec.