V pátek 10. června se měl podle původních plánů uskutečnit turnaj Elite Boxing Cup III pořádaný oddílem BC DTJ Prostějov na náměstí T. G. Masaryka přímo před prostějovskou radnicí. Divácky atraktivní místo sice zůstává, ale termín se mění.

„Ukázalo se, že polovina června je na boxerskou sezónu již opravdu dost pozdě. O účast byl mezi muži, ženami, chlapci i dívkami menší zájem, než by odpovídalo významu takové akce, nedal bych dohromady potřebný počet zápasů. Proto jsem se rozhodl třetí díl Elite Boxing Cupu přesunout na září, nové přesné datum včas oznámím,“ vysvětlil Večerníku hlavní organizátor klání a trenér BC DTJ Petr Novotný.

Je docela možné, že se tento nový projekt v zářijovém termínu propojí s tradičním Hanáckým hodovým boxem. Každopádně půjdou v rámci něj znovu do boje jak dospělí včetně začínajících amatérů či veteránů, tak mládežnické naděje obou pohlaví. „Chci uspořádat pěkný a kvalitní turnaj na úrovni, který před radnici naláká příznivce našeho tradičního bojového sportu. A lidi si domů odnesou hezký zážitek,“ plánuje Novotný.