Hnutí ANO 2011 v Prostějově zahájilo svoji kampaň před komunálními volbami stylově. V sobotu odpoledne uspořádalo ve spolupráci s dnes již legendárním moderátorem Petrem Salavou kulturní odpoledne v Národním sportovním centru v Prostějově. Právě Salava uváděl soutěžní show pro návštěvníky akce, kteří si tak mohli vyzkoušet své znalosti z historie muzikálové a filmové hudební tvorby. Centrem se nesly písničky známých autorů minulých let.

Odpolední zábavnou akci zahájil primátor Prostějova František Jura, který je opět lídrem kandidátky hnutí ANO 2011 pro komunální volby v Prostějově. „Připravili jsme pro vás díky Petru Salavovi úžasný program. Chci vás pozdravit jménem celého místního sdružení hnutí ANO a jsem moc rád, že tady jste. My touto akcí startujeme svoji předvolební kampaň a já věřím, že nám zachováte přízeň. Přeji vám krásný den a příjemný zážitek,“ přivítal návštěvníky romantické procházky hudební historií spojené se soutěží o ceny.

Vzápětí Petr Salava přivítal na pódiu dlouholetého dirigenta orchestru Karla Gotta a emeritního profesora Pražské konzervatoře Pavla Větrovce. „Nachystali jsme si pro vás celou řadu slavných melodií z dlouhé hudební české i světové historie. Celý program obohatíme soutěží o zajímavé ceny a následně vylosujeme celkového vítěze ze dvanácti dílčích soutěží,“ přednesl divákům Petr Salava. Během následující hodiny Pavel Větrovec hrál a zpíval velice známé evergreeny a návštěvníci v sále měli za úkol uhodnout buď autora skladby, jejího textaře, nebo film, jehož melodie byla nedílnou součástí. Zazněly melodie z první republiky, ze zlatých šedesátých let minulého století, ale také z pozdější doby. Pavel Větrovec fenomenálně předvedl díla tvůrců Jiřího Šlitra i Jiřího Suchého, Karla Hašlera, Jaroslava Uhlíře, Zdeňka Svěráka, Karla Svobody a mnohých dalších. Návštěvníci se bavili také díky legendárním skladbám od Beatles či Olympiku. Jakmile dozněla jednotlivá ukázka, Petr Salava položil divákům otázku spojenou s historií dané melodie. Kdo se přihlásil jako první a správně odpověděl, obdržel z rukou náměstka primátora a druhého v pořadí kandidátní listiny hnutí ANO v Prostějově Jiřího Rozehnala hodnotnou cenu.

Zábavné odpoledne ještě více vyšperkovalo vystoupení sólisty opery a operety Moravského divadla v Olomouci a frontmana kapely Elán Haná Tribute band Jakuba Rouska. „Díky této akci jsem omládla minimálně o padesát let! Připomněla jsem si jak dávné filmy, tak i slavné muzikály. Víte, jsem z generace, která byla u začátků skupin Beatles nebo u nás Olympiku, jimž jsme fandili. Dnes jsem byla hodně dojatá, když pan profesor zahrál Yesterday,“ uvedla Milada Dvořáková z Prostějova, která stejně jako ostatní návštěvníci první akce hnutí ANO v Prostějově před komunálními volbami odcházela domů plná dojmů.